• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
`Bu çocuklar gönüllere gül ekiyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mardin  Dost Der`in hafta sonu Karayolları Parkı yanı Miting alanında düzenlediği etkinliğe katılan Peygamber  sevdalısı çocuklar, giyinişleriyle renkli görüntüler oluştururken, okudukları şiir ve ilahilerle tüm dikkatleri üzerlerine çekti.  

Etkinliği baştan sona kadar izlediğini, ancak bu küçük çocukları izlerken heyecanlandığını dile getiren Hüseyin Nas, "Bu çocuklar, gönüllere adeta gül ediyorlar. Allah onları anne ve babalarına bağışlasın. Şehit Sümeyye Çelik`in yolundan ayırmasın." dedi.  

Yaşları 10 ile 15 arasında değişen  çocuklar ise her yıl Nisan ayını iple çektiklerini ve Kutlu Doğum etkinliklerini çok sevdiklerini dile getirdiler.                                                                                                                           

 Etkinlik özeti

Saat: 13.30`da Abdurrahim Özgün`ün okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan mevlit etkinliği, M. Sıddık Aydın, Molla Abdullah Tekdal ve Ümran Bağış`ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etmişti. Ardından Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş ve Mahfuz Aytekin sahneye çıkarak ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Ayrıca siyer araştırmacısı Mehmet Bahattin Temel ile Molla Osman Tayfur, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar. Sümeyra ve Rümeysa kardeşler ise şiir okudular. Etkinlik Molla Fesih Memiş`in yaptığı dua ile sona ermişti. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir