• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Şiir ve makale yarışması başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen 2014 Şiir Ve Makale Yarışması başvurularının 7-24 Nisan tarihleri arasında alınacağı bildirildi. 

Türkiye genelinde yapılacak yarışmada ilk 3`e girecek yarışmacılar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. 

Konunun, "Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed (sav)" olacağı yarışmanın şartlarıyla ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: 

GENEL ŞARTLAR

1. Yarışma, Türkiye geneli olup herhangi bir yaş sınırlaması yoktur.

2. Makale ve şiir yarışması iki ayrı kategoride ayrı ayrı düzenlenecek ve değerlendirme de iki ayrı kategoride ayrı ayrı olacaktır.

3. Şiir ve makale yarışmasında konu: “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed(sav)” olacaktır.

4. Her katılımcı her iki kategoriye de (hem şiir hem de makale yarışmasına) ayrı ayrı katılabilir.

5. Eserler, dereceye girsin veya girmesin iade edilmeyecektir.

6.Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce yayınlanmamış olması ya da her hangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekir. Bu kurala uyulmadığı tespit edilirse eser yarışma dışı bırakılacaktır.

7. Başvurular elden, internet üzerinden veya posta yoluyla yapılabilecektir.

8. Yarışmacılar, yarışmaya katılan eserlerine kısa özgeçmişlerini de ekleyecekler. Bu özgeçmişte sözcük sayısı 100’ü aşmayacaktır.

9. Makale’de sözcük sayısı 1000’i(yaklaşık iki sayfa A-4 kağıdı); şiirlerde 500’ü aşmayacaktır. Bilgisayar ortamında yazılacak eserlerde, yazı karakteri olarak Times News Roman kullanılacak, boyut olarak 12 punto, kenar boşlukları da dört taraftan da 2 cm olacaktır.

10. Yarışmada her iki kategorinin de birinci, ikinci, üçüncüleri İstanbul Kutlu Doğum Etkinliğinde açıklanacaktır.

11.Yarışmanın değerlendirilmesi iki aşamalı olacaktır. Birinci aşamada değerlendirmeleri “Ön Eleme Jürisi” yapacak, ikinci aşamada ise “Ana Jüri” dereceye girenleri belirleyecektir.

12. Her iki kategoride de Son katılma tarihi 24 Nisan 2014’tür.

13. Ayrıca yayınlanmaya değer bulunan eserler sitemizde yayınlanacaktır.

14.Yazar ve şairler, yarışmaya katılan yapıtlarının dereceye girsin veya girmesin, yayınlanmaya değer bulunması halinde, ek bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın yayınlanmasını kabul etmiş sayılırlar.

15.Yarışmaya katılım elden, intenet yoluyla veya posta yoluyla başvurulabilir.

Elden Posta yoluyla başvuran yarışmacılar eserlerini aps ile veya iadeli ve taahhütlü olarak göndereceklerdir. Elden veya posta yoluyla başvurularda zarfın üzerine “Kutlu Doğum Şiir ve Makale Yarışması’na şeklinde başlık atılması gerekmektedir. İntenet üzerinden başvurularda da aynı şekilde başlık atılması gerekmektedir. Katılımcıların iletişim bilgilerini açık ve net yazmaları gerekmektedir. Aksi haldeki durumlarda mesuliyet kabul edilmeyecektir. 

YARIŞMADA DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAK OLAN MAKALE VE ŞİİRLER

• Yazar ve şair olarak altında imzası bulunan kişiye ait olmayan, bir başkası tarafından yazıldığı halde kısmen veya tamamen kopyalanıp yarışmaya gönderilen makale ve şiirler; Bir makalenin ya da şiirin kısmen veya tamamen kopya olduğunun anlaşılması durumunda, gerçek yazara bilgi verilir ve yasal takip yapmak istemesi durumunda kopyalayana ait her türlü bilgi kendisine iletilir. 

• Telif hakları tamamen bir başkasına veya bir kuruluşa devredilmiş olan makale ya da şiirler,
(Yarışmaya gönderilecek olan makale ya da şiirlerin telif haklarının tamamıyla başvuran şair ve yazara ait olması gerekmektedir.)

• Türkçe harfler (ç, ş, ğ, ü gibi) kullanılmadan bilgisayara aktarılmış olan makale ya da şiirler,

• Çok sayıda imla hatası ve sözcüklerde yazım hatası içeren makale ya da şiirler,

• Üçüncü şahıslara hakaret sözcükleri içeren makale ya da şiirler, değerlendirilmeye alınmayacaktır. 

ÖDÜLLER:

Her iki kategori için de aşağıdaki eserler ödül olarak verilecektir:

-Birinciye Fizilalil Kur’an Tefsiri adlı eseri

-İkinciye Tefhimul Kur’an Tefsiri adlı eseri

-Üçüncüye Dua yayınlarından kitap seti 

YARIŞMA TAKVİMİ

BAŞVURU TARİHİ: 07-24 Nisan 2014

SONUÇLARIN İLANI: 27 Nisan 2014/İstanbul Kutlu Doğum Etkinliği

YARIŞMA İÇİN BAŞVURU ADRESİ:

İkra Eğitim-Der((Kooperatifler Mah. Akkoyunlu1. Sk. Sözen 1 Apt. Kat:1 no:1/A Yenişehir/D.Bakır
Telefon No: 0534 649 47 27
Email: siirmakale@outlook.com 

YARIŞMA SONUCUNUN İLANI

Kazanan makale ve şiirler, yukarıda yarışma takviminde belirtilmiş olan tarihte web sitemizde, gazete ve dergilerde yayınlanacak; posta yoluyla da bizzat katılımcıya bildirilecektir. 

TELİF HAKLARI

Yarışmaya katılan tüm makale ve şiirler internet ortamında sergilenmek üzere değerlendirilecektir. 

Yarışmaya katılan tüm yazar ve şairler, yarışmaya gönderdikleri makale ve şiirlerinin gerçek ve sanal ortamda işbirliği içinde olduğu diğer web siteleri, yayınevleri ve işletmeler tarafından yayınlanmasını kabul etmiş sayılacaklardır. 

Yazar bunu kabul etmekle, makale ve şiirin telif haklarını Peygamber Sevdalılar Platformu’na devretmemekte, makale ve şiirin kanuni haklarına sahip olmaya devam etmektedir; ancak makale ya da şiirin ek bir sözleşmeye gerek kalmaksızın, Peygamber Sevdalılar Platformu veya yetki vereceği firmalar / kuruluşlar tarafından internet ve gerçek ortamda yayınına izin vermiş olmaktadır. 

Peygamber Sevdalılar Platformu, kazanan ve kazanmayan makale ve şiirlerin internet ve gerçek ortamda yayını için yazarın kendisine veya temsilcilerine herhangi bir ad altında ücret ödemeyecektir. Yayınlanacak dergi ve kitaplarda yer almaya hak kazanan makale ve şiirlerin sahiplerinden ayrıca izin almaya gerek olmayacak ve bu eserlerin sahiplerine herhangi bir telif ücreti ödenmeyecektir. 

GENEL HÜKÜM
Yarışmaya makale ve şiir gönderen yazarlar yukarıda yazılı olan hüküm ve kuralların tamamını kabul etmiş sayılır.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir