• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Bursa`da on binler Peygamberi andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Yaptığı kitlesel etkinliklerle sürekli gündeme gelen  Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa koordinatörlüğü, Bursa’da on binlerce insanın katıldığı ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)’ adlı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Halkın saatler öncesinden gelip yerini aldığı alan, yediden yetmişe on binlerce kişinin tekbir sesleriyle inledi.

Programda sahnelenen tiyatro sırasında, yüzlerce kişinin göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Arabayatağı semtinde düzenlenen etkinlik, Mesut Biçim Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Kur’an tilavetinin ardından Grup İkra Mevlüthanları, Mevlidi Şerif’ten kesitler okudu. 

Grup İkra’nın okuduğu ilahilerle devam eden programdaa Siyer araştırmacısı Mehmet Bahattin Temel Hoca  yaptığı konuşmada, halkın dünya peşinde koştuğunu, ancak Kutlu Doğum için Nisan ayında bir araya gelenlerin, seslerini yükselterek Peygamber (sav)’e salavatlar ilettiklerini söyledi.

“ Sizler, sokakların kirlenmişliğini bu sesinizle, temizleyeceksiniz”

Allah’ı (cc) ananların çevresinin sürekli melekler tarafından çevrildiğini ve gelenler için sürekli istiğfarda bulunduklarını kaydeden Temel, “Ne mutlu size ki, bugün siz O’nun sevdasını meydanlara taşıdınız. Seçimin kirini, pasını, sokakların kirlenmişliğini, insanların ifsada doğru gidişatını, Allah’ın izniyle bu sesinizle, bu feryadınızla ve bu coşkunuzla temizleyeceksiniz. Bin 400 yıl öncesi olan cahiliye dönemini hatırlayın. Aynı günümüz gibi, insanlık karanlıklar içerisindeydi. Ama Allah (cc) insanlara rahmet olarak Hz. Muhammed’i (sav)  bir rahmet ve bir kandil olarak bize gönderdi.” şeklinde konuştu.

“Günümüz, cahiliyeden çok farklı değil”

Günümüzün cahiliye devrinden çok farklı olmadığını ifade eden Temel, “ O dönemde doğu ve batı müstekbirleri, nasıl insanları eziyorsa, nasıl onlara zulmediyorsa, nasıl Allah’tan ipini koparmışlarsa  maalesef bugünde de aynı olanlar var. Bazı zalimler, ellerindeki imkanları ve kuvveti kullanmak suretiyle  inananları eziyor. Mazlumları perişan ediyor, Hz. Muhammed (sav)’in yarenlerine, dostlarına kardeşlerine tahammül edemiyorlar, onları dünyada istemiyorlar. Allah’ın izniyle  nasıl Allah’ın nuru olan Hz. Muhammed (sav)’i o zamanın sahabeleri ona sahip çıktıysa, sizler de Allah’ın izniyle o dönemin zalimlerine dur diyen ashap gibi sizler de dur diyeceksiniz.” sözleriyle konuşmasına son verdi. 

Daha sonra mikrofonu alan Eğitimci Adnan Alınç’da bir konuşma yaptı.

“Yaptığımız her şey davettir”

Yaptıkları her şeyin Allah’ın dinine davet olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Alınç, ”Herkes bir şeylere davet eder. Ancak davetlerinin en güzelinin ne olduğunu yine Allah Azze ve Celle bizlere açıklamıştır. ‘Allah’a çağıran, ben Müslümanlardanım diyen ve salih amel işleyen kişiden, bunun davetinden daha güzel bir davet olur mu?’ Diyor Rabbimiz. Elbette olmaz işte bizler de Allah’a ve Resulüne davet ediyoruz. Bizim davetimiz sadece bunadır. Peygamber Sevdalıları olarak bizler, sadece bu yüce davet ile meşgulüz. Sizler de bu sıcak günde bu güzel davete icabet ettiniz. Allah bu güzel niyetlerinizi çabalarınızı en güzel bir şekilde mükâfatlandırsın inşallah. Resulullah (sav) dünya namına hiç bir şey biriktirmemiştir. O Mekke döneminde açlıktan karnına bir taş bağlamış iken Medine döneminde, devlet başkanı olduğu dönemde açlıktan karnına 2 taş bağlamıştır.” şeklinde konuştu. 

 “Gözyaşları Hubeyb için sel oldu”

Yapılan konuşmaların ardından İkra Tiyatro ekibinin Hubeyb Bin Adiy (ra)’in şehadetini konu alan tiyatroyu sahnelemesi sırasında, yüzlerce kişiyi göz yaşı döktüğü görüldü.

Programda kız çocukların seslendirdiği ilahiler de  büyük beğeni kazandı.

Program, Mehmet Şah Mikyas Hoca’nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.( Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir