• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Batman köylerinde Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Hz. Muhammed’in mübarek doğumunun 1443’üncü yıldönümü münasebetiyle Batman’da Kutlu Doğum programları düzenlenmeye devam ediyor.  Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Batman Köy-Der tarafından Değirmenüstü (Azzikajor) köyünde düzenlenen kutlu doğum programı, tekbir ve salavatlar eşliğinde gerçekleşti. 

Kutlu Doğum programına halkın yoğun bir ilgi gösterdiği gözlemlendi. 

Program Molla Ramazan Biçen’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Köy-Der Rehber İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle sürdü. 

İlahilerin ardından Köy-Der mevlithanları tarafından mevlid-i şerif okundu. Mevlüd-ü şerifin ardından tekrar ilahi dinletisi yapıldı.

Program daha sonra Molla Şehmus Emlük’ün yaptığı konuşmayla devam etti.
Emlük Kur’anın gelmesiyle diğer tüm peygamberlerin kitaplarının fesh olduğuna vurgu yaptı. Günümüz insanlarının teriki salatları kendilerine önder edinmemeleri hususunda konuşmasını sürdürdü. 

Emlük “Hz. Musa, Hz. İsa, Hz. Zekeriyayı Peygamber olarak gönderen Allah onlara uymamızdan razı olmaz. Çünkü Hz. Muhammed’ten sonra diğer tüm peygamberlerin getirdiği hükümler iptal oldu. Ancak günümüzde çok daha vahim bir durum söz konusudur. Müslümanlar teriki salatları kendilerine rehber kabul ediyor. Allah’a isyanda bulunan kişileri kendilerine önder yapıyorlar. O Allah ki Resulallah’tan sonra Peygamberlere uymamızdan razı olmuyorsa nasıl olacak ki terki namazı terk edenler ve namazı kılmayanların peşinden gitmemizden razı olacak” ifadelerini kullandı. 

Emlük’ten sonra ilahileri seslendiren sanatçılara katılımcılarda halay çekerek eşlik etti. Seslendirilen ilahilerin ardından  program Yakup Yetiş’in okuduğu dua ile son buldu. 

Program sonunda vatandaşlar tarafından hazırlanan ikramlıklar katılımcılara dağıtıldı (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir