• DOLAR 32.537
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2421.773
  • ...
Ağrı`da iptal kararı gerginliği bitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı’da Mahalli İdareler Seçiminin 1 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verilmesi sonuçlara itiraz eden AK Parti ve BDP tarafından memnuniyetle karşılandı. Seçimlerin iptail edilmesinin ardından Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, basın açıklaması yaptı. 

Seçim süreci boyunca Ağrı’da olay çıkmamasından dolayı Ağrı halkına teşekkür eden Vali Tekinarslan, "Seçim sonuçları merkez ilçe dışında diğer ilçe ve beldelerimizde netleşmiştir. Bu vesile ile seçim takvimi boyunca asayiş ve güvenlik faaliyetlerine her türlü desteği veren ve seçim sonuçlarını büyük saygı ve olgunlukla karşılayan tüm Ağrı halkına teşekkür ediyor, seçim sonuçlarının ülkemize, ilimize, halkımıza ve tüm adaylara hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. 

Seçimlerin adli organların denetimi altında olduğunu ifade eden Tekinarslan, "İlimiz merkezinde seçime katılan adayların ve siyasi partilerin yasal başvuruları neticesinde İl Seçim Kurulu tarafından oyların yeniden sayılmasına karar verilmiştir. Ancak 4 Nisan Günü yeniden başlanan oy sayımı neticesinde tarafların seçimin iptali yönündeki dilekçeleri üzerine 6 Nisan`da İl Seçim Kurulu tarafından yerel seçimler iptal edilmiştir." ifadelerini kullandı.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de, İl Seçim Kurulunun, Ağrı`da Merkez İlçe Seçim Kurulu`nun aldığı "yerel seçimlerin iptali" kararını onamasının ardından CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ile kente gelerek incelemelerde bulundu. 

Keskin, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, Ağrı`da oyların yeniden sayılması esnasında farklı şehirlerden polis ekiplerinin kente gönderilmesinin olayı vahim boyutlara taşıdığını söyledi.

Ağrı`da yaşanan bu olumsuzluklardan rahatsızlık duyduklarını ifade eden Keskin, "İmkan bulmamız halinde seçim kurulunun görevlileriyle İl Seçim Kurulu hakimleri ile görüşeceğiz. Onlardan daha sağlıklı doğru bilgi almaya çalışacağız. Aldığımız bilgileri genel başkanımıza ve parti yönetimimize aktararak burada yaşanan olumsuzlukları onlarla değerlendireceğiz." dedi.  

AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan konuya ilişkin Adliye Sarayı önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Seçime şaibe karıştığını ve bunun için seçimin iptal edilmesi gerektiğini AK Parti olarak daha önce dile getirdiklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti: "Biz mevcut seçimlerin öncesinde, sonrasında, seçimin adil yapılmadığını, İlçe Seçim Kurulu`na verdiğimiz ilk dilekçeyle dile getirdik. Seçimin şaibelerle dolu olduğunu izah ettik. Bugün netice itibarıyla BDP`nin de yapmış olduğu itirazı biz zaten 4 gün önce yapmış bulunmaktaydık."

BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık da, Adliye Sarayı önünde yaptığı açıklamada, oyların yeniden sayılmaya başlanmasında gördükleri noksanlıklar ve ortamın gerginleşmesinden dolayı Merkez İlçe Seçim Kurulu`na seçimin yeniden yapılması için talepte bulunduklarını söyledi.

Öte taraftan Ağrı Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinin tekrarlanmasına neden olan kararın ayrıntıları ortaya çıktı. 

İl Seçim Kurulu heyetin imzasını taşıyan tutanakta, "Yapılan sayımlarda 1066, 1068, 1125, 1195 ve 1145 numaralı sandıklarda tespit edilen hatalara ilişkin tutanaklar tutulmuş ve yırtık olan 1125 numaralı oy torbasına ilişkin fotoğraflar çekilmiştir." denildi.

Yırtık olan 1125 nolu oy torbaya ilişkin herhangi bir soruşturmanın açılıp açılmadığı yönünde henüz resmi bir açıklama yapılmadı.   (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir