• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Menemen`de peygamber sevdası doruğa çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Bölge Koordinatörlüğü tarafından bu yılın ilk kutlu doğum etkinliği yapıldı. Platform, İzmir’in Menemen ilçesinde kutlu doğum programı düzenleyerek bölge genelindeki programların startını verdi. Menemen-Asarlık Çarşamba Pazarı Pazaryeri’nde yapılan ve saat 14.30’da başlanan programa peygamber aşığı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği kutlu doğum programı Muhammed Korkut’un  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Programın açılış konuşmasını platform üyesi derneklerden İzmir Umut Kapısı Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği, Menemen temsilcisi Kerem Kalkan yaptı. 

“Hz. Muhammed’in misyonu ve mesajını anlatıyoruz”

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak düzenledikleri kutlu doğum etkinlikleriyle Hz. Muhammed’in mesajını halka ulaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Kalkan, “ ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ temalı etkinliğimize hoş geldiniz. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Türkiye genelinde Hz. Muhammed’i anlatmak, tanıtmak ve bize miras olarak bıraktıklarını anlamak ve yaşamak için düzenlediğimiz bu etkinliklerimiz her yıl katlanarak her tarafa Muhammed’i sevdayı ve Muhammed’i iklimi taşıyoruz. İşte bu noktada her sene Hz. Muhammed (sav)’in Kur’an-ı Kerim’i ayet ayet hayatına ne şekilde naklettiğini ve Allah’ın indirdiği vahyi hayatına nasıl taşıdığını ve yaşantısıyla Allah’ın bize gösterdiği bir örnek olduğunu ve Hz. Muhammed (sav) olmadan Kur’an’ın düşünülemeyeceği ve Kur’an-ı Kerim de olmadan Hz. Muhammed’in düşünülmeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz. Hz. Muhammed, yürüyen Ku’ran’dı. Kur’an ise Allah’ın insan ile diyaloğudur. Allah’ın insana değer verişinin en büyük kanıtıdır. Allah’ın insana en büyük lütuf ve keremidir. Sadece Araplara değil, insanlığa indirilmiş bir kitaptır. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak temennimiz hepimizin Kur’an nuruyla aydınlanan bir fert olmanızdır.” dedi.

Kerem Kalkan’ın konuşmasından sonra Mehmet Eçun, Kürtçe Mevlid-i Şerif okudu. 

“Doğduğu günde selama en layık peygamber Hz. Muhammed (sav)’dir”

Ardından programa davetli olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarı Sait Şahin, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Şahin, Nisan ayının İslam ümmeti için önemli bir ay olduğunu belirterek; “Nisan ayı Peygamberin (sav) miladi olarak doğumunun ayıdır. Türkiye’nin dört bir tarafında ve dünyada  Resulullah’ın doğumunun kutlandığı ve Hz. Muhammed’in etrafında hayatının anıldığı, anlatıldığı aydır. Bizim için kıymetli bir aydır. Resulullah’ın doğumu sıradan bir doğum değildir. Peygamberlerin doğumu, insanlık alemi için çok önemli hadiselerdir. Çünkü insanlığın küfrün karanlığına, cehaletine, sapkınlığına sürüklendiği zaman dünya hayatının gafletine düştüğü zaman, insanlık Allah’ı unuttuğu zaman, Allah’tan uzak bir hayat yaşamaya başladığı zaman, Allah, peygamberlerini dünyaya göndermek suretiyle tekrardan insanlara kendisini hatırlattığı, dinlerini anlattığı ve insanları hidayete ulaştırdığı insanlardır peygamberler. Kardeşler, o yüzden peygamberlerin doğumları insanlık alemi için önemli hadiselerdir. Ve Allah ta o yüzden peygamberlerin doğum gününde peygamberlere selam göndermiştir. Ve doğduğu günde selama en layık peygamber Hz. Muhammed (sav)’dir. Çünkü o peygamberlerin imamıdır. Çünkü o insanların en değerlisidir. Ve o yüzden bizler de kutlu doğum etkinlikleriyle peygambere selam gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Sahabenin Peygamber (sav)‘e sevgisini de anlatan Şahin, bununla ilgili Asr-ı Saadet’ten örnekler verdi. 

“Kur’an-ı Kerim’i ete, kemiğe büründürseniz Hz. Muhammed (sav) çıkar ortaya”

Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Değerli kardeşler, onlar Muhammed (sav)’i öyle sevdiler ki, sadece dil ucuyla anam babam sana feda olsun demediler. Kendilerini de, oğullarını da, çocuklarını da, babalarını da, eşlerini de feda ettiler. Ve O (sav) gidince de çok özlediler. O (sav), gidince babalarını kaybetmekten daha büyük acıyla özlediler. Bilal-i Habeşi’yi bilirsiniz. Resulullah vefat ettikten sonra ezan okuyamamış. O’nun özleminden sevgisinden ezan okuyamamış. Peki Hz. Muhammed (sav) kimdi? Hz. Muhammed bizim için ne ifade ediyor? Hz. Muhammed, bizim için kurtuluş reçetesidir. Allah’ın O’nunla bizi hesaba çekeceği insandır. Yani Allah şunu söylüyor; ben size bir kitap gönderdim, okuyun onu. Ben size bir hayat gönderdim, Hz. Muhammedin hayatını. Yaşayın onu. Siz ona ne kadar benzerseniz, o kadar sizden razı olurum. Siz onun amelleriyle ne kadar amel ederseniz, o kadar benim rızama kavuşursunuz. Hz. Muhammed’in ahlakı bize örnek bir ahlaktı. O (sav) ahlakı Kur’an olan bir insandı. Kur’an-ı Kerim’i ete, kemiğe büründürseniz Muhammed (sav) çıkar ortaya. Ve Hz. Muhammed’in hayatını şöyle sayfa sayfa kitaba dönüştürseniz, Kur’an çıkar ortaya.” 

Programda Peygamber Sevdalıları erkek ve kız çocuk ilahi grupları ve Grup Şüheda sanatçıları birbirinden güzel ilahi ve ezgileri seslendirdiler.

Program Muhammed Akgül’ün yaptığı duayla sona erdi. (İlyas Yıldız- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir