• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
Peygamberimizin doğumu Avusturya`da kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VİYANA - Avusturya’nın İnnsbruck Şehrinde faaliyetlerini yürüten Said’i Nursi Camii, Peygamber Sevdalıları Platformu ile birlikte düzenlediği `Alemlere Rahmet Hz. Muhammed`in (sav)` kutlu doğum etkinliği tekbir ve salavatlar eşliğinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Program Dünya Kur`an okuma birincisi Hafız Celal Kaloşi’nin Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Selamlama konuşması yapan Said’i Nursi Camii imamı ve Avrupa Alimler Birliği üyesi Mehmet Nasır Abay,  Hz Muhammed (sav) için kutlu doğum etkinliği düzenlenmesinin sebebine değinerek, "Neden peygamberin Kutlu Doğumunu yapıyorsunuz diye soranlar var. Arkadaşlar bir sakızın reklamı yapılıyor, aylarca yıllarca ki onun hiç bir faydası da yok. Hz Muhammed Mustafa aleyhi selatu vesselamı tanıtmak, onu anlamak bütün Müslümanlar üzerine farzdır farz. Namaz nasıl farz ise, oruç nasıl farz ise, hac nasıl farz ise Hz Muhammed’i o şekilde tanımak ve onun yolunda gitmek de farzdır." ifadelerini kullandı. 

Ali Zengin ve Vahdet İlahi Grubundan Samet`in okuduğu Türkçe ve Kürtçe Mevlitten sonra programa Nacaklı Mevlana Camiinden katılan küçük Ayşenur Vural kendine özgü yorumuyla Peygamberimize yazılmış şiiri seslendirdi. Vahdet ilahi Grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından Said’i Nursi Camii Kız İlahi Grubu, koro şeklinde seslendirdikleri ilahilerle programa renk kattı.  

Viyana Davet Camii Davet Tiyatro ekibinin sahneledikleri, peygamberimizin doğumundan önceki cehaleti, kız çocuklarının diri diri gömülmesini konu alan tiyatro oyununda, katılımcıların duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.  

"Hoş geldin ya Resulallah"
Programa konuşmacı olarak katılan Yahya Yılmaz Hoca, "İnsan kula kulluktan kurtulsun diye, kız çocukları diri diri toprağa gömülmesin diye, Zulüm insanların sırtında boza pişirmesin diye Allah (cc) Ahir peygamberi Hz. Muhammed`i (sav) insanlığa gönderdi. Hoş geldin ya Resulallah." diyerek konuşmasına başladı.  

Günümüzde modern bir cahiliyenin hakim olduğunu ifade eden Yılmaz, "Modern cahiliye çocuklarımızı katlediyor, ailelerimizi imha ediyor, nesillerimizi tahrip ediyor, fikir ve algı dünyamızda değişiklikler meydana getiriyor. Bizlerle Muhammed Mustafa`nın (sav) muhabbet ve sevgisinin arasına setler çekmek istiyorlar ama Kuran`ın ifadesi ile `Onlar ağızları ile bu rahmet nurunu söndürmek isterler, çabaları ve gayetleri bu uğurdadır. Ancak Allah kendi Nurunu tamamlayacaktır, mülhitler, müşrikler ve inkârcılar hoş görmese bile` (saf 9)" dedi.
Programa katılan Avusturya Tirol Eyaleti İslam Cemaati Topluluğu Başkanı Burhan Türkmen, Avusturya Zillertal köyü Nacaklı Camii İmamı Ömer Ayaz ve İnnsbruck Diyanet Camii İmamı Muhammed Hoca, kendilerini davet eden Said’i Nursi Camii Cemiyetine teşekkür ederek bu tür programların sayılarının artması temennisinde bulundu.  

Said’i Nursi Camii Kız talebeleri arasında düzenlenen siyer sınavına katılarak dereceye girenlere ödüllerinin verildiği program, İnnsbruck Camii İmamı Mehmet Nasır Abay’ın yapmış olduğu kapanış duası ile son buldu. 

Öte yandan Avrupa Yetim-Der, kurduğu stand ile bir hayli ilgi gördü.  (Sadık Tufan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir