• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Urfalılar `Kutlu Doğum` Heyecanını Anlattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Nisa ayının gelişiyle birlikte tüm dünyada ve Türkiye`de Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Düzenlenen bu etkinliklere katılan binlerce Peygamber sevdalısı insan Hz. Muhammed`e (sav) olan bağlılığını ortaya koyuyor. 

Peygamberler şehri Şanlıurfa`da düzenlenen Kutlu Doğum  etkinliğine katılan genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek hep bir ağızdan salavat getirip gözyaşı döktü. Kutlu Peygambere olan sevdalarını İlke haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Urfalılar Hz. Peygamber’e olan sevgilerini dile getirdi. 

Nisan ayının Müslümanlar için coşkulu geçtiğini hatırlatan Emin Özaslan şöyle konuştu: " Urfa denince aklımıza Peygamberler şehri geliyor. Peygamberler denince de aklımıza Hz. Muhammed geliyor. Yapılan bu etkinlik toplumumuz açısından çok önemli bir mesafe kat etmiştir. Daha önce Hz. Muhammed denince sadece  salavat getirirdik. Ama şu an toplumsal olarak kutlandığı için, her yerde bu etkinliklerin etkisini görmek mümkün. Bu etkinliklerde Kur’an ve sünnet konuşuluyor. Bu çok önemli bir kazanımdır." ifadelerini kullandı. 

Yapılan bu etkinliklerin çok faydalı olduğunu  dile getiren Mehmet Gülebak ise," Kutlu doğum etkinliklerini düzenleyenlerden Allah razı olsun " dedi. 

Resulullah`ın hayatının sadece bir güne sığdırılmaması gerektiğini belirten Ethem Evren, Hz. Peygamberin mesajının insanların hayatının her alanında yer alması gerektiğine dikkat çekti. 

Kutlu doğum mevlidinin hayırlara vesile olmasını dileyen Sofi Enver ise, " Allah tüm Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlasın. Bu birlik ve beraberliği daim kılsın. Bu programı hayırlara vesile kılsın" dedi.   (Osman Gülebak/Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir