• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kurtalan`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt’in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mevlit programımda, Hz Muhammed`in (sav) hayatından kesitler aktarılarak, Kuran`ın kurtuluş ve hidayetin kaynağı olduğu vurgulandı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, okunan mevlit ve Siirt Hidayet İlahi Grubu ve ilahi sanatçısı Bilal’in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. 

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Mola Osman Teyfur, "Bizler Selahattini Eyyübi`nin, Şeyh Saide Palevi`nin, Bedüzzaman`ın, Feqiye Tafran`ın, Meleye Ceziri`nin takipçileriyiz ki, onlar da Kuran`ın takipçileriydi. Kurtuluşun ve hidayetin yoludur Kur`an." ifadelerini kullandı. 

Teyfur sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyetin ilk yıllarında bütün Kuran`lar toplanıyordu. Bir köyde de askerler Kuran`ı toplamaya gelince köy halkı Kuran`ları saklayın demişti. Yaşlı bir bayan da Kuran`ı çarşafının altına saklamıştı. Askerler onu aramak istediğinde, kendisinin aranmasına izin vermedi. Askerler zorlayınca altınlarını çıkarıp, `ben altınlarımı alırsınız diye aranmak istemedim. Alın altınlarımı beni aramayın.` Diyor ve anlaşıyorlar böylece kadını aramıyorlar. Bir asker, `işte anlaştık neden aranmak istemiyordun sana karışmayacağız altınlardan değerli olan neydi ne saklıyordun` deyince kadın, Kuran`dı. O dünyadaki her şeyden daha değerlidir. İşte biz böyle insanların torunlarıyız. Onlar gibi Kuran`a sımsıkı sarılmalıyız." 

Program Hidayet İlahi Grubu ve sanatçı Bilal’in ilahileri ile devam etti.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir