• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Peygamberler şehrinde `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu, Peygamberler şehri Şanlıurfa`da düzenlediği ‘Kutlu Doğum Mevlidi’ etkinliği on binlerin katılımıyla gerçekleşti.

Büyük bir coşkunun hakim olduğu etkinlikte duygulu anlar yaşandı. Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programda birçok kişinin ağladığı görüldü.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Molla Beşir Şimşek ile Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz birer konuşma yaptı.

Allah`ın insanlığın dünya ve ahiretini kurtarmak için 124 bin peygamber gönderdiğine dikkat çeken Molla Şimşek, tüm peygamberlerin kavimlerine `Allah`tan başkasına kulluk etmeyin` diye davette bulunduklarını söyledi.

Peygamberlerin bu davetine ancak insanları kendilerine kul köle yapmak isteyen zalimlerin karşı çıktığını belirten Molla Şimşek, Peygamberlerin ise buna karşılık olarak davetlerine devam ettiğini ifade etti.

Peygamber Efendimizi her şeyden daha fazla sevmemiz gerektiğinin altını çizen Molla Şimşek, “İşte bunun için biz bu etkinlikleri bunun için yapıyoruz. Bunun sizleri buraya davet ediyoruz. Bu davet bizim davetimiz değildir. Bu davet 124 bin peygamberin davetidir. Bugün bunu anlamaya ve yaşamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kur`an`ın iniş gayesinin insanları karanlıklardan nura çıkarmaktır"

Kur`an`ın iniş gayesinin insanları karanlıklardan nura çıkarmak olduğunu ifade eden Molla Şimşek sözlerine şöyle devam etti:  “Şimdi size soruyorum bu Kur`an niye indi? Bu Kuran ölülere okuyalım diye mi, kılıflara koyup duvara asalım diye mi indi? Yoksa okuyup amel etmek için mi? Bir hasta düşünün doktora gidiyor ve hastalığı için aldığı reçeteyi getirip duvara asıyor. Bu hasta bu şekil iyileşebilir mi? Bu Kuran bin 500 yıldır aramızda olduğu halde neden bizler bu haldeyiz? İşte bu gün bizler Kur`an`ı sadece okuyoruz. Onunla amel etmiyoruz. İşte bunun için bizler bir türlü cehalet çağından kurtulamıyoruz. Bugün içerisine düştüğümüz sıkıntılardan ancak Kur`an ile kurtulabiliriz.” dedi.

“Kurtuluş ancak peygambere ve Kur’an’a uymakla mümkündür”

Daha sonra kürsüye gelen Yazar Mehmet Yavuz Allah`ı ve Peygamberi seven insanların peygambere uyması gerektiğinin altını çizdi. Manevi buhranlar yaşayan toplumun kurtuluşunun ancak peygambere ve Kura`na uymakla mümkün olacağını belirtti.

Bugün insanlığa birçok şahsın önder olarak gösterildiğini ancak Müslümanların gerçek liderinin Hz. Muhammed (sav)olduğunu ifade eden Yavuz, Peygamber efendimizin karanlık bir dönemin zulmünü elinin tersiyle iterek bir devrim gerçekleştirdiğini , günümüzde yaşanan tüm adaletsizliklerin ancak Hz Peygambere  uymakla ortadan kaldırılacağını ifade etti.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)

Peygamber Sevdalıları Platformu, Peygamberler şehri Şanlıurfa`da on binlerin katılımıyla `Kutlu Doğum` etkinliği düzenlendi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir