• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
BDP`lilerden seçim iptali protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 30 Mart’ta yapılan seçimlerde bazı bölgelerde seçimlerin iptal edilmesini protesto eden BDP’liler yaptıkları basın açıklamasının ardından park halinde bulunan araçlara zarar verdiler.

Ağrı İlçe Seçim Kurulu tarafından, Ağrı Merkez Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği seçimlerin ertelenmesi kararını bahane eden BDP’liler Bağlar Dörtyol mevkinde toplandı. Buradan Koşuyolu Parkına doğru yürüyüş düzenleyen grup, yolu trafiğe kapattılar.

Yürüyüş esnasında göstericilerin Hrıstiyanların sembolü olan Haç işaretlerinin bulunduğu pankartları taşıması dikkatlerden kaçmadı.

Basın açıklamasını okuyan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, “Bu uygulamaların en büyük nedeni, ‘’Özgür Kimlikle Özgür Geleceğe’ sloganıyla sandığa giden Kürt halkı seçimini; demokratik, özgür bir inşa için yapmasıdır. Seçimi bir referandum olarak gören Kürt halkı, iradesini  ‘’Demokratik Özerkliğin ‘’ inşasından yana kullandı.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından dağılmamakta ısrar eden göstericilere polis uyarıda bulundu. Daha sonra polise taş atan göstericilerin attığı kaldırım taşları, çevrede park halinde bulunan araçların hasar görmesine sebep oldu.

Olay anında duraklarda bekleyen vatandaşlar da korkulu anlar yaşadı. Taş atan grup, daha sonra ara sokaklara kaçarak kayboldu.

 (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir