• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Batman kMM seçimleri masaya yatırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Temelde amacı, sivil toplum kuruluşlarının yasama sürecine etkin katılımını sağlamak olan Batman küçük Millet Meclisi, Mart ayı “Ön Yargılar Giremez” toplantısını Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda saat 13.30’da gerçekleştirdi.

 

Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü moderatörlüğünde yapılan toplantıya, Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Köy-Der adına Burhan Kılıçarslan, İHD Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Ekinci, Batman Gençlik Konseyi Yunus Ekmen, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş ve diğer STK temsilcileri katıldı.

 

Seçimlerin masaya yatırıldığı toplantı, seçim ile ilgili hazırlanan video sunumuyla başladı. Toplantıya katılan STK temsilcileri seçim ve seçim sonuçları ile ilgili görüşlerini sundu.

 

Toplanta söz alan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, “Seçim öncesi bir açıklama yapmıştık. Siyasi partilerden çevreci adayların desteklenmesini ve çevreci adayların seçimde aday gösterilmesini istemiştik. Kimse bunu değerlendirmedi. Çevre benim için bir sorundur. Seçim sürecine baktığımız zaman adaylardan ‘Park yaparım, ağaç dikerim, mesire yeri yaparım, İluh deresini ıslah ederim.’ diye çevreci bir proje gelmedi. 50 yıllık siyasi malzeme olan ve herkesin belediye başkan adayı olmadan çözebileceği proje milletvekili iken, farklı bir konumdayken de çözebileceği bir sorundu.” ifadelerini kullandı.

 

Seçimle ilgili konuşan Hür Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman da “Seçim günü ve seçim sürecinde Allah’a hamd olsun ki herkes sağduyulu davrandı. Her kesimin birbirine yapmış olduğu tavsiyeler sonucunda istenmeyen hadiseler yaşanmadı. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim. Toplumumuz kardeşçe yaşamasını, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini, iyi ve güzellik doğrultusunda aynı ortak işleri yapabilmesini öğrenebilmeli.” dedi.   

 

Diğer STK temsilcilerinin de görüşlerini sunduğu toplantıda zaman zaman sözlü tartışmalar yaşanırken, bazı katılımcılar yeni seçilen belediye başkanı ve vekillerin gelmemesini eleştirdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir