• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Avusturya`da `Kutlu Doğum` gülleri dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VİYANA - Avusturya Hall in Tirol Camisinde faliyet yürüten Milli Görüş Fatih Camii’nin gençler kolu, üzerinde Peygamber efendimizin hadislerinin yazılı olduğu yüzlerce gül dağıttı.

Etkinliğe özel tişörtlerin giyilerek sabah erken saatlerde başlandı.Güller, özellikle şehir merkezinde Avusturyalılara hediye olarak dağıtıldı. Şaşkın bakışlarla bu hediyelerin nedenini soranlara ise peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğum mevsimi nedeni ile kardeşlik duygularının pekişmesi için böyle bir etkinliğin yapıldığı anlatıldı. Avusturyalıların ise ‘Bütün gençler sizin gibi olsa ne güzel olur’ sözleri dikkat çekti.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Milli Görüş Fatih Camii Gençler Kolu Başkanı Metin Karakolcu, “Amacımız karşılıklı toleransı ve saygıyı bizlerle beraber yaşayan Austuryalılara veya başka dinlere mensup olan insanlara gösterebilmek. Tirol bölgesinde toplam 2 bin gül dağıtıldı, Hall in Tirol’de üç yüzden fazla gül dağıttık, bütün Avusturya genelinde güller dağıtıldı ve dağıtılmaya devam ediliyor.” dedi. (Sadık Tufan - iLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir