• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Sinan köyünde `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Hz. Muhammed (sas)’in mübarek doğumunun 1443’üncü senesi dolayısıyla Batman’da kutlu doğum programları düzenlenmeye devam ediyor.  Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Batman Köy-Der tarafından Sinan (Sinane) köyünde düzenlenen kutlu doğum programı, tekbir ve salavatlar eşliğinde gerçekleşti.

 Programın açılış konuşmasını M. Ali Şimşek yaptı. Molla Ramazan Biçer’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Köy-Der Rehber İlahi Grubu ve Batman İlahi Gurubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Mevlüd-i şerifin de okunduğu etkinlik, Molla Ramazan Biçer’in yaptığı konuşmayla devam etti.

 Hz Peygamberin hayatından kesitler sunan Biçer, “Kaç cemaat, kaç toplum varsa kaç Müslüman bir davete toplanmışsa, kaç tane insan kutlu doğuma toplanmışsa, Müslüman kardeşimizi ziyaret ettiğimizde o cemaatte, o toplumda Allah’tan bahsedelim, Allah’ın Resulünden bahsedelim, İslamı anlatalım ve yahut kendimize sukut edelim.” şeklinde konuştu.

 Peygamber (s.a.s) efendimizn Müslümanlara iki emanet hediye ettiğini belirten Biçer, “Bu iki emanetten birisi Kitabullah (Kuran-ı Kerim), diğeri ise sünnet-i senniye Peygamber (s.a.s)’in sünnetidir. Eğer bugün biz müminler, Müslümanlar oturuş kalkışımızda, amelimizde, ahlakımızda, edebimizde, terbiyemizde, örf ve âdetimizde, aile yaşantımızda ölçü olarak Kur’an’ı alırsak; bilelim ki bizim aramızda sıla-ı rahmet mevcut olacak. Şefkat ve merhametimiz olacak. Kin aramızdan kalkacak. Kardeşliğimiz çoğalacak.” dedi.  

 Program, Molla Ramazan Biçer’in okuduğu dua ile son buldu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir