• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
 AK Parti`nin köşk Adayının Belirleneceği Tarih Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşler, cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak Mayıs ayını işaret etti.

AK Parti`nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda tartışmalar ve tahminler devam ederken Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kanal 7`de ekrana gelen Başkent Kulisi programında gazeteci Mehmet Acet`in sorularına cevap verdi.

Partisinin cumhurbaşkanı adayının Mayıs ayında netleşeceğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı İşler, cumhurbaşkanlığı konusunda henüz netleşen bir yol haritasının da olmadığını dile getirdi.

Halkın doğrudan cumhurbaşkanını seçmesinden sonra sistemde sorunlar yaşanacağını sözlerine ekleyen İşler, erken seçim iddialarına da net tavır koydu: Erken seçimi gerektirecek bir durum yok.

"3 dönem şartı" tartışmalarına da değinen İşler, siyasetin meslek haline gelmemesi gerektiğine dikkat çeken İşler, AK Parti`nin `ilke` partisi olmasından dolayı ilkesel bir şekilde 3 dönem şartının kalkmamasının doğru olacağını söyledi. İşler, ancak zaruri bir ihtiyaç olması halinde 3 dönem şartının kalkabileceğini ifade etti.

İşler, Anayasa Mahkemesi`nin Twitter kararını usülden reddetmesi gerektiğini de savundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir