• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Yapımı devam eden cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı (Fabrika) köyü sakinleri, köylerinde yapımı devam eden cami ve Kur’an kursu için hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor. Çarıklı köylüleri, mevcut camilerinin ihtiyaçlarına cevap vermemesinden dolayı yeni bir cami yapmaya karar verdiler.  Temelleri atılan cami, Kur’an kursu ve taziye yeri olarak da kullanılacak.

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz köy imamı Mehmet Gedük, hayırseverlerden yapımı devam eden bu hayırlı işe ortak olmalarını istedi.

 

“Eski camimiz ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor”

Köy halkıyla birlikte cami yapımına başladıklarını belirten Gedük, “Bu köyde 1995’ten bu yana görev yapıyorum. Buraya geldiğim zaman küçük bir camimiz vardı. Daha sonra mevcut camiye Kur’an kursu ve medrese olacak şekilde ek yapıldı. Şu an burası cami ve Kur’an kursu olarak işlev görüyor ve burada yatılı kalan medrese öğrencileri de var. Camimiz 40 yıl önce yapılmış eski bir camidir. İhtiyaçlarımıza cevap veremediği için alt katı Kur’an kursu ve taziye yeri, üst katı da cami olacak şekilde yeni bir yapının inşasına başladık.” dedi.

 

 “Hayırseverlerden bu hayırlı işe ortak olmalarını istiyoruz”

Sadaka-i cariyenin İslam dini açısından önemine vurgu yapan Gedük, “Köy halkının imkânları ile camimizi yapıyoruz. Allah (cc) ve peygamberi, Müslümanlardan bu tür hayırlı işlerin yapılmasını istiyor. Bu nedenle hayırseverlerden yardım bekliyoruz. İnşallah kim bu hayırlı işe yardım ederse elde edilecek sevaplara ortak olacaktır.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman/Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir