• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Kars`ta kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARS – Peygamber Sevdalıları Doğu ve Karadeniz Platformunun Kars’da ilk defa düzenlediği  ‘Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (S.A.V.)’  adlı kutlu doğum etkinliği, Kars halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 Program,  Murat Gül Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Ağrı Vahdet İlahi Gurubu sanatçıları Bilal, Turgay ve Muharremden oluşan çocuk sanatçıların okuduğu Türkçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. Daha sonra ilahi sanatçılarından Suat Noğay ve Cihad Güler, ilahi ve ezgiler seslendirdi.

 Programa katılan Rehber TV programcılarından Eğitimci Yazar Özkan Yaman, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Hz Muhammed’e ümmet olmanın önemine dikkat çeken Yaman,  “Bizler öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki sıkıntıya düştüğümüz zaman kendisi de sıkılan, rahatsız olan bir peygamber. Zira ayet-i kerimede;  ‘And olsun ki içinizden öyle bir peygamber geldi ki, sizin sıkıntılarınız O’na çok ağır gelir.’ ifadesi bunu çok iyi özetliyor.” dedi.

 Özkan Yaman sözlerini şöyle devam ettirdi: “Bakın O rahmet peygamberi o kadar biz ümmetine düşkündür ki, bizim acılarımız ve sıkıntılarımız Allah Resulüne acı ve sıkıntı verir o yüzden O’na çokça salavat getirelim.” dedi.

 Programın sonuna doğru tekrar sahne alan Vahdet İlahi Gurubu, peygamberimizi öven ilahi ve ezgiler seslendirdi. Kutlu doğum etkinliği Özkan Yaman’ın yaptığı dua ile son buldu.  (Hasan Özbay - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir