• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Müslümanların gözyaşı Muhammedi`sizliktendir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Karamezra köyünde Peygamber Sevdalıları koordinatörlüğünde köy meydanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Programa çok sayıda köy sakini katıldı.

Mustafa Subaşı’nın sunuculuk yaptığı Kutlu Doğum programı Muhammed Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Rahmet İlahi Grubu’nun mevlit okumasıyla devam etti.

 Okunan mevlidin ardından program Tekbir İlahi Grubu’nun ilahi ve ezgileri ile devam edildi. İlahilerin ardından Programda konuşan Abdulkadir Aydoğan: Aziz kardeşlerim vallahi şuanda gökteki melekler Cebrail (a.s) komutasında bizi dinlemeye gelmişler. Keşke şuanda gözlerimizdeki perdeler kalksa da onları göre bilsek hissedebilsek. Etrafımızı sarmışlar arşı alaya kadar. Yarabbi diyorlar senin şu kulların rızan için senin Habibin için Muhammed (sav) İçin bir araya gelmiş; sende onlara rahmet kapılarını aç sende onların günahlarını affet sende onlara dünya ve ahret saadeti nasip et diye dua ediyorlar. Evet, bu gece bizi buraya getiren ne bir paradır ne bir makamdır ne bir partidir nede bir menfaattir; bizi buraya getiren Muhammedi sevdadır Muhammedi aşktır.”  Dedi.

 Aydoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Hz.Aişe annemize soruyorlar, ‘ Bize Resulullah’ı anlat diyorlar’ Annemizde ‘O yürüyen kurandır. O Allah’ın rahmetinin yeryüzünde ki tecellisidir’ diyor. Değerli kardeşlerim şu gün dünyamız ne kadar karanlık olmuş Müslümanlara yapılan haksızlıklar ve zulümlerden dolayı Müslümanlara göz yaşı döküyoruz.  Her yerde savaş her yerde acı her yerde gözyaşı; bu neden biliyor musunuz Muhammedsizlikten Muhammed’imizi unutmuş dünyamız. İşte peygamber sevdalıları tüm dünyaya tekrardan Muhammed (sav) İsmini, zikrini, ve insanlara kurtuluş müjdesini veriyor.”   Diyerek konuşmasına son verdi.

 Program tekrar Tekbir İlahi Gurubu’nun ilahileriyle devam etti.

 Program Muhammed Yıldız’ın yaptığı dua ile son buldu. Köylülerin yoğun isteği üzerine Program sonunda ilahi ve ezgilerle halay çekildi. (Bayram Çakar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir