• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Meclis Çalışmalarına Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM - AK Parti ve CHP`nin, 4 eski bakan ile ilgili verdiği soruşturma önergeleri, 8 Nisan Salı günü Genel Kurul`da okutulacak. CHP`nin; eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialarla ilgili Meclis Soruşturması açılmasını içeren 4 önerge ile AK Parti`nin tek önergesi Genel Kurul`da okunarak bilgiye sunulacak.

Meclis`in ara tatilinin bittiği 5 Nisan`dan itibaren sürecin başladığı 4 eski bakan ile ilgili soruşturma önergeleri, 1 ay içinde sonuçlandırılacak.

Genel Kurul`un bu haftaki gündeminde sözlü soruların bakanlar tarafından yanıtlanması ile uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarıları yer alıyor.

Genel Kurul`un gündemindeki en önemli konu ise MİT yasa teklifi. Ancak teklifin bu hafta görüşülüp görüşülmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

TBMM Dışişleri Komisyonu, 9 Nisan Çarşamba günü yapacağı toplantıda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarını görüşecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir