• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
`Allah`ın aziz davasına sırtını dönenler kaybetmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN- 30 Mart’ta   yapılan yerel seçimlerden sonra Kahta’da HÜDA PAR ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen “Seçim Değerlendirme’’ seminerine, Avk. Emin Güneş, katılarak bir konuşma yaptı.

Ahmet Eroğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Seminerde  konuşan  Avukat Emin Güneş,  “Biz öbür dünyada kazanmak için, kendi  irademizle imtihanlara girdik. Bu seçim de bu imtihanlardan biri idi. Bizim 30 Mart akşamı içine girdiğimiz viraj hangi viraj biliyor musunuz? Yunus aleyhiselamın virajı. Yunus aleyhiselam da bizim gibi çok çabaladı. Ona anlattı, buna anlattı. Ama kimse dönüp bakmadı bile. Ne yaptı Yunus aleyhiselam, bıraktı  gitti. ‘Bunlardan bir şey çıkmaz’ dedi. En sonunda balığın karnına girdi ve hatasını anladı, tövbe etti. Eğer içimizden birisi ‘Yok kardeşim bunlardan bir şey çıkmıyor.’ derse, biz de, Yunus aleyhiselam gibi kapı dışı olabiliriz.” dedi.

“Allah’ın aziz davasına sırtını dönen kaybetmiştir’’.

“Daha seçim olmadan önce ‘Biz kazandık’ derken şaka mı yaptık, bir birimizi mi kandırdık? Hayır, biz kazandık diye öyle dedik. Niye seçimden etkileniyorsunuz? Hâşâ size gayptan haber mi geldi kaybettiniz diye. Biz kazandık diyoruz, kendimiz buna inanmasak başkası bize inanır mı? Bizim kaybetmemiz şöyledir: Allah etmesin bir arkadaşımız davasına sırtını döndüğü gün kaybetmiştir. Bizde kaybın ölçüsü budur. Adımızın parti olması bizi partici etmez, biz partici değil muvahidleriz, mücahidleriz biz tebliğ için yola çıkmışız. Biz sadece bu siyaseti, bu partiyi tebliğimize vasıta etmişiz.” İfadelerini kullandı.

“Bizim kazancımız ile onların kazancı farklıdır’’

Güneş konuşmasının sonunda, “Buğday kilo ile ölçülür, kumaş metre ile ölçülür. Mücevher kazanıyoruz kaç metre diyoruz. Mücevher metre ile ölçülmez. Adamlar kendi kazançları ile bizim kazancımızı aynı birim ile ölçüyorlar. Bizim ne kadar kazançlı çıktığımız Allah’ın ne kadar bizden razı olduğuna bağlıdır.” sözlerine yer verdi.

Konuşmanın ardından program, katılımcıların soru cevap faslı ile sona erdi. (Emin Nazlı/Mehmet Eren-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir