• DOLAR 32.314
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2277.11
  • ...
SON DAKİKA
3. köprü bağlantı yolunda göçük: 3 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

İSTANBUL - İstanbul`da yapımı devam eden 3. köprünün Reşadiye-Çamlık bağlantı yolu üzerinde Beykoz`da bulunan 35 no`lu viyadüğün başlık kirişinin beton dökümü esnasında kalıbın açılması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 3`e çıktı.

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, saat 22.00 sularında, İstanbul`da yapımı devam eden 3. köprünün Reşadiye-Çamlık bağlantı yolu üzerindeki 35 no`lu viyadüğün başlık kirişinin beton dökümü esnasında kalıbın açılması sonucu, olay yerinde görev yapan 5 işçiden 3`ünün aşağı düşerek hayatını kaybettiğini bildirdiler.

Kazada hayatını kaybeden işçilerden 2`sinin Yaşar Bulut (50) ile kardeşi Lütfi Bulut (48) olduğu tespit edildi. Yaşar ve Lütfi Bulut`un diğer kardeşleri Sonay Bulut`un da yaralı olarak Paşabahçe Devlet Hastanesi`ne kaldırıldığı öğrenildi.

Ölen işçilerin cesetleri, yapılan incelemelerin ardından aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Büyük üzüntü yaşayan mesai arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

ICA`dan açıklama

Üçüncü boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi`ni ortak yürüten IC İçtaş İnşaat ve Astaldi (ICA) yönetimince, İstanbul`daki çalışmalar sırasında gerçekleşen kazada 3 işçinin hayatını kaybettiği belirtilerek, kazanın sebeplerinin detaylarıyla araştırıldığı bildirildi.

ICA yönetimince yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Marmara Otoyolu`nun Çamlık Reşadiye Bağlantı Yolu Çavuşbaşı mevkisinde yapım çalışmaları devam eden V35 numaralı viyadükte, dün 20.50 civarında bir iş kazası olduğu hatırlatıldı.

"Kaza, viyadüğün 7 numaralı kuzey ayağında başlık kirişi için beton dökümü tamamlanmak üzere iken henüz belirlenemeyen bir sebeple başlık kirişini destekleyen iskelenin çökmesi neticesinde meydana gelmiştir" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alınan tüm iş güvenliği önlemlerine rağmen yaşanan bu kazada Kahraman Baltaoğlu, Yaşar Bulut ve Lütfü Bulut adlı 3 çalışanımız ne yazık ki hayatlarını kaybetmiştir. Söz konusu viyadükte başlık kirişi için beton dökümünün aynı yapım yöntemi ve iskele ile güvenli bir şekilde bugüne kadar birçok kez gerçekleştirilmiş olmasına karşın meydana gelen bu üzücü kazada söz konusu iskelenin neden çöktüğü ve kazanın sebepleri yetkililerce hassasiyetle ve tüm detayları ile araştırılmaktadır.

Yaşanan bu elim kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşamaktayız. Hayatını kaybeden çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir