• DOLAR 32.467
  • EURO 34.52
  • ALTIN 2472.865
  • ...
A101 marketine iki ses bombası atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR –  Merkez bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Yusuf İslam caddesinde bulunan A101 markete saat 18.00 sıralarında 2 adet ses bombası atıldı. Saat 18.00 sıralarında kimliği belirsiz bir grup, marketin önüne 2 adet ses bombası atıp yanındaki  804. sokaktan kaçarak uzaklaştılar. 

 

Söz konusu markete daha önce de bombalı saldırılar olmuştu.  

 

Bombaların büyük bir gürültüyle patladığı saldırıda marketin camları kırılırken, marketin içinde bulunan bir müşterinin gözüne  parça isabet etmesi sonucu yaralandı.

 

Aynı markete daha önce de defalarca saldırı olmasına rağmen, dışarıya kamera taktırmaması ise vatandaş tarafından manidar bulundu.

 

Kısa sürede olay yerine polis gelip inceleme başlattı.

 

Bu arada olay yerinde görüntü almak isteyen İLKHA muhabiri polis tarafından engellendi.

 

“Polis dikkatleri üstüme çekti”

İLKHA muhabiri Muhammed Aygur polislerin engeli ile karşılaştığını ifade ederek, “Bombalar patladığında olay yerine yakındım. Saldırıyı haberleştirmek için olay yerine yaklaştım. Polisler gelmişti. Ben bir polise muhabirim dedim. Acaba olay nasıl oldu. Anlatabilir misiniz dedim. Polis bana, ‘Bırak işimi yapayım seninle ilgilenemem’ dedi. Ben de etraftan bilgi topladıktan sonra, fotoğraf çekmek için polisin çektiği şeridin arkasından fotoğraf çekmeye çalıştım. Bir polis yüksek sesle bana bağırarak. dikkatleri üstüme çekti, ’Hop ne yapıyorsun, bizi çekme’ diye bağırdı. Ben de ‘Ben muhabirim ve sizi çekmiyorum’ dedim. Ona rağmen polis memuru bağırmaya devam ediyordu; ‘Sen kimsin? Kimliğini göster.’ dedi. Kimliğimi gösterdim. ‘Nüfus cüzdanını da ver’ dedi. Sabıka kaydıma bakacakmış. Baktı ve bir şey bulamayınca nüfus cüzdanımı geri verdi. O sabıka kaydına bakarken, başka bir polis geldi. Beni yumuşatmaya çalıştı. Yok, bilmem ‘Muhabirsen niye söylemiyorsun bize. Biz sana yardımcı olurduk.’ dedi. Ben de, amirinize durumu aktardım, o muhabir olduğumu biliyor dedim.” Şeklinde konuştu.

 

“Dikkatleri birilerinin üstüne çekmeleri çirkin bir davranıştır”

Polisin kendisinin muhabir olduğunu bilmesine rağmen tavrının çirkin olduğunu söyleyen Aygur, “ Onlara ‘Muhabirim’ dememe rağmen yüksek sesle bağırıp dikkatleri üstüme çekmelerine anlam veremiyorum.  Burada kaç defadır bomba patlıyor, ama acaba suçluları bulamadıkları için mi suçlu üretmeye çalışıyorlar? Böyle yapmaları düşündürücüdür. Tamam, görevleri olabilir. Onların gözünde herkes şüphelidir. Ama böyle provkatif davranıp dikkatleri birilerinin üstüne çekmeleri çirkin bir davranıştır.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

                                                                                                                                                             

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir