• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bİngöl`deki Merhamet Eli 103 muhtaç aileye uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl’de yaptığı hayırlı hizmetleriyle adını duyuran Umut Kervanı Platformu’na üyesi Merhamet Eli Derneği, Mart ayında yaptığı çalışmalarla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Merhamet Eli Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, Mart ayında 103 mağdur ve yardıma muhtaç aileye yardım ettiklerini belirterek, “27 aileye bin 804 TL tutarında gıda, 39 aileye 858 TL tutarında kırmızı et, 25 aileye 375  TL tutarında beyaz et, 12 aileye de 3 bin 30 TL tutarında nakit olmak üzere toplam 103 aileye 6 bin 67 TL tutarında yardımda bulunduk.” dedi.

Yapılan yardımlarla ile ilgili bilgi veren Gönül, “Cenabı Allah ( c.c) bir ayeti kerimesinde şöyle buyurmaktadır: ‘’Sadakalarınızı, kendilerini Allah yoluna adamış olan fakirlere veriniz. Onlar yeryüzünde gezip dolaşmaya güç yetiremezler.

Utangaç olduklarından dolayı, bilmeyenler, onları zengin sanırlar. Oysa sen onları yüzlerinden tanırsın. Yüzsüzlük yapıp kimseden bir şey de isteyemezler. Ne türden bir iyilik yaparsanız, şüphe yok ki, Allah onu bilir.’’( Bakara: 273. ayet ) Diğer bir ayette ise : ‘’Mallarını gece ve gündüz, gizlice ve açıkça infak edenler yok mu, işte onların Rableri katında ecir ve mükâfatları vardır. Ve onlara herhangi bir korku yoktur, onlar hiçbir zaman mahzun da olmazlar.’’ (Bakara:274. ayet) Merhamet Eli Derneği Gıda Bankası olarak bizlere yapacağınız yardımları belirttiğimiz ayeti kerimelerin ışığında gerçek manada fakir olup utangaçlığından dolayı kimseden bir şey isteyemeyen fakir ve muhtaç ailelerimizin kanayan yaralarına sizin vesileniz ile bir nebze dahi olsa faydalı olmaktır. Malum olduğu üzere yürüttüğümüz faaliyetleri her zaman değerli halkımız ile paylaşıyoruz.

İnşallah yapacağınız ayni ve nakdi yardımları layık olan ve ihtiyaç sahibi kimselere en güzel bir şekilde dostane bir tavır ile bu yardımı sizlerin vesilesi ile yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bingöl’de kurulan ilk gıda bankası oldukları dile getiren Gönül, “Gayemiz Allah‘ın rızasını kazanmak, bu fakir ve muhtaç ailelerin duasını almaktır. Ayrıca yardım etmek isteyen hayırsever kardeşlerimize çağrımız şudur ki; Bingöl’de ilk kurulan gıda bankasıyız. Bu konuda demin de değindiğimiz gibi, amacımız halkımızı veren el olmaya alıştırmaktır.

Hazreti Peygamber (s.a.s) bir hadisi şerifinde “Yarım hurma dahi olsa sadaka veriniz. ” diye buyurmaktadır. İnşallah yapacağınız en küçük bir yardım dahi Allah katında zayi olmayacaktır. Sizlerin yardım ve desteğiniz ile Rabbimize hamd olsun, birçok ailenin ihtiyacını kısmen de olsa gidermeye çalıştık. Peygamberimiz (s.a.s) buyuruyor ki “Siz yerdekilere merhamet edin ki gökteki (Allah) de size merhamet etsin” diye konuştu.

(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir