• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Muş'a yeni kayak merkezi yolda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muş’taki kayak spor kulüpleri temsilcileriyle bir araya geldi. Kentte bulunan bir otelde düzenlenen toplantıya Federasyon Başkanı Ayık’a, Türkiye Kayak Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Efendioğlu, Mithat Yıldırım, Muhtesim Tunç, Okan Gültekin ve Gülen Sunguroğlu’da eşlik etti.

 

Türkiye’nin kayak sporu ile ilgili açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Özer Ayık, Muş’a gelmekten ve Muş’taki spor kulüpleri temsilcileri ile bir arada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Muş’un Türkiye Kayak Federasyonu için çok önemli olduğunun altını çizen Ayık, federasyon seçimlerinden sonra seçilmesi durumunda, Muş’a yeni bir kayak merkezi yapılması için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Muş’un Türk kayağı için önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Ayık, şunları söyledi:

“Muş Türk kayağında çok önemli bir yere sahip. Özellikle hakikaten Türkiye’nin kalbi sanılabilecek merkezlerden bir tanesi. Bunun için Muş bizim için çok önemli. Biz bu güne kadar elimizden geldiği kadarıyla hak ettiği değeri vermeye çalıştık. Önemli şeyler de yaptığımızı düşünüyorum. Muş bundan sonra bizim için inşallah çok önemli olacak. Muş hak ettiğini ve bizim onlara vesile olmamız sayesinde hizmetleri alacağını düşünüyorum. Ama yeni dönemde Muş ile ilgili projelerden hayallerden bir tanesi kayak merkezidir.  Bunun için elimizden gelen her türlü desteği vereceğimiz den kimsenin en ufak şüphesi olmasın”

 

Muş’taki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek lazım

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işe İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarla iş birliği yaparak mevcut genç potansiyelden faydalanmayı planladıklarını ifade eden Federasyon Başkanı  Ayık, kentte alt yapıyı daha güçlü bir hale getirmeye çalışacaklarını kaydetti.

 

Çok önemli projelerinin olduğunu kaydeden Ayık, “Gerçekten Gençlik Spor Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak ve okulları da işin içerisine katarak çok önemli işler yapılabilir. Tüm Türkiye’de en fazla kulüp delegesi olan Muş’tur. Demek ki biz zaten kulüplerimize önemli destekler verdiğimizi düşünüyoruz. En fazla kulüp sayısı Muş’ta ise, zaten en büyük desteğimizde buradadır. İnşallah alt yapının yeniden çok daha güçlü bir şekilde şekillenmesi adına çok önemli düşüncelerimiz ve projelerimiz var’’ şeklinde konuştu.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir