• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kudüs halkı İsrail`in Silvan`daki kazılarından endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail Kudüs yakınlarındaki silvan bölgesinde yürütülen arkeolojik kazıların genişletilmesi için yeni bir karar çıkardı. Bölgede yaşayan Filistinliler karardan endişeli. Filistinliler, İsrail`in Silvan`ı Kudüs`ten ayırarak bölgeden izole etmek istediğini belirtiyor.

Filistinlilerin haklarını savunan Vadi Helva Komitesi tarafından yayınlanan açıklamada, İsrail`in Silvan`daki kazıların genişletilmesi ile ilgili aldığı karar kınandı.

Komite, İsrail`in bu kararının, yeni bir tür yerleşim yeri kurmak için atılmış bir ön adım olduğunu söylüyor. Komite açıklamasında kazılardan sonra burayı turistik bir bölge yapmayı planclayan İsrail, bölgede turistler için tesisler kurmayı planlıyor, Filistinlilerin topraklarını arkeolojik kazı bahanesiyle işgal eden İsrail, bölgeyi Kudüs`ten soyutlayarak ayırmayı hedefliyor denildi.

Diğer taraftan kazılar nedeniyle bölgede yaşayan Filistinlilerin evleri de çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Filistin İnsan Hakları Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa`nın güneyindeki Silvan kasabasının Vadi Helva Mahallesi`nde Filistinlilere ait 40 evin, İsrail’in Kudüs’ü genişletme projesi nedeniyle yaptığı kazılar dolayısıyla çökme tehlikesi altında olduğu belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir