• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Mardin`de muhteşem Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mardin  Dost Der (Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), Karayolları Parkı yanı Miting alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Sunuculuğunu M. Salih Şimşek ve Metin Tekin`in yaptığı etkinlikte coşku ve heyecan bir aradaydı. Sonucular, katılımcıları Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde selamladılar. Dost Der görevlileri ise arama noktalarında gelen misafirlere gül suyu ile çikolata ikram etti.

Peygamber sevdalılarının tekbirler ve salavatlar eşliğinde iştirak ettiği etkinlik, saat: 13.30`da Abdurrahim Özgün`ün okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından M. Sıddık Aydın, Molla Abdullah Tekdal ve Ümran Bağış Mevlid-i Şerif okudu. Ardından Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş ve Mahfuz Aytekin sahneye çıkarak ilahi ve ezgiler seslendirdiler. İlahilerin okunduğu sırada katılımcıların da eşlik ettiği ve ellerindeki tevhit bayraklarını salladıkları görüldü.

Etkinlikte ayrıca siyer araştırmacısı Mehmet Bahattin Temel ile Molla Osman Tayfur, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar. Sümeyra ve Rümeysa kardeşler ise şiir okudular. Etkinlik Molla Fesih Memiş`in yaptığı dua ile sona erdi.

Bahattin Temel`den kardeşlik çağrısı

Allah Resulü`nün insanlığın ve alemin kurtarıcısı olduğuna dikkat çeken siyer araştırmacısı Mehmet Bahattin Temel, "Vakti zamanında insanlık karanlıklar içerisindeydi, insanlık divane olmuştu, kainatın başı felç olmuştu. Ama Allah, bu kainata denge getirmek için  Hz. Muhammed`i bize gönderdi. Sizler, nisan ayı boyunca sizler meydanları diri tutacaksınız. İnsanlığın tek kurtuluşu Allah Resulü`nün olduğun haykıracaksınız.  O`nun için bende bu kadim kentten insanlığa sesleniyorum; gelin Hz. Muhammed Mustafa`nın etrafında kenetlenelim. Dünyevi mallarını bir kenara bırakın, ırklarınızı bırakın ve gelin kardeş olalım. Ashap gibi Allah Resulü`nün etrafında kenetlenelim. Allah Resulü` tanıyalım ve tanıtalım. Çocuklarımızı onun sevgisiyle büyütelim." dedi.

"Kur`ansız bir hayat hastalıklıdır"

"Biz, istikbale doğru yol alan birer yolcuyuz." diyen  Molla Osman Tayfur, "Bu yolda selametle yürüyebilmek için kılavuza, öndere, bir haritaya ihtiyacımız vardır. Bu yolu bilen kişinin dışında hiçbir güç bu yolun haritasını çizemez. Bu yolu bilen Allah`tır. Onun çizdiği program ve harita dışındaki diğer program ve haritalar insanı felakete götürür. Allah, bizi selamete götürmeleri için bir önder ve bir kitap gönderdi. Onun için biz bu yıl programımızın ismini `Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed` koyduk. Kur`ansız bir hayat hastalıklıdır, fitnedir, fesattır. Kur`ana kulak verelim. İnsanlar kulaklarını tıkasalar bile Kur`ana çağırmaya, Allah Resulü`nün önderliğinde toplanmaya çağırmaya devam edeceğiz. Ey insanlar! Vallahi Allah Resulü dışında kendinize önder seçtikleriniz sizi cehenneme götürecektir ve siz o gün onlara beddua edeceksiniz. Onun için vakit çok geç olmadan Allah Resulü`nün önderliğinde toplanalım." diye konuştu.

Etkinlikten anekdotlar

Saat: 10.00`da platform kuruldu.

12.00`da hazırlıklar tamamlandı.

13.00`te halk alana akın etti.

13.50`te  etkinlik başladı.

14.00`te Kur`an-ı Kerim okundu.

14.20`de ilahiler okundu.

14.35`te Bahattin Temel açılış konuşması yaptı.

14.50 şiirler okundu.

15.00`te tekrar ilahiler okundu.

15.10`da Molla Osman Tayfur konuşmasını yaptı.

15.40`da ilahiler okundu.

16.00`da ise kapanış duası okundu.

Ayrıca Cemre FM`in destekleriyle Mardin`de okunan salavatların sayısı açıklandı. Açıklamaya göre, 6 milyon 577 bin salavat, bin 365 Yasin-i Şerif, 28 hatim, 6 bin 650 ihlas ve 137 kileme-i tevhit okundu.

(M. Salih Keskin - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir