• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mutki Muhammed-i sevdayla coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS -  Mutki`de Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Mutki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bahçesinde düzenlenen etkinliğe Mutkililer yoğun katılım gösterdi.

Musab Dalga’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlidi şerifin okunmasıyla devam etti. Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler’in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle heyecan doruğa çıktı.

Peygamberin gelişi tüm kimsesizlere müjde olmuş
Programda Emrullah Uysal Hoca bir konuşma yaptı. Uysal, çölün sıcağında suya ne kadar ihtiyaç varsa, kışın zemheri soğuğunda sıcak bir ortama nasıl ihtiyaç varsa dünyanın da Hz. Peygambere (sav) ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hz. Peygamberin gelişinin sadece Müslümanlar için, insanlar için değil, hayvanlar için, varlıklar için de umut olduğunu belirten Uysal şöyle konuştu: “Hz. Peygamber dünyaya geldiği zamanda dünya bir buhran içindeydi. Çin imparatorluğu, İskenderiye imparatorluğu, Bizans-Roma imparatorluğu, İran-Pers imparatorluğu dünyayı kasıp kavuruyorlardı. Zulüm, haksızlık, putperestlik hâkimdi. Hıristiyanlar Yahudiler kendi dinlerini terk etmiş, tek olan Allah’a inanmıyordu. İnsanların, kadınların değeri yok. İnsanlar köleleştirilerek sınıflara ayrılmış. İnsanlar haklarını arıyor; ama haklarını verecek birilerini bulamıyor? Bu nedenle peygamberin gelişi bütün kimsesizlere müjde olmuştur.”

Bu gün insanlık İslam sayesinde ihya olacaktır
Allah’ın kıymet verdiği bir peygamberle insanların şeref bulduğunu vurgulayan Uysal, sözlerine devamla, “Allah, peygamberini şerefli kılmış. Kendi isminin yanına onun ismini koyarak zikretmiş. Allah peygamberine kıymet vermiş. Ezanı şerifte peygamber var. Kamette peygamber vardır. Her yerde peygamber vardır. Madem Allah, o peygamberin ümmeti olmayı bizlere bahşetmiş. O zaman biz de o şereften faydalanalım.

Nasıl ki, insanlık İslam’a sarılmakla, peygambere sarılmakla, ona ümmet olmakla, Kur’an-ı yaşamakla, peygamberin sünnetini yaşamakla ihya olduysa, bugün de insanlık İslam sayesinde ihya olacaktır” ifadelerini kullandı.

Allah Resullünün ve sahabesinin bütün hayatı yürüyen birer Kuran’dır
Allah resullünün ve sahabesinin bütün hayatının yürüyen birer Kur’an olduğunu dile getiren Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onlar bir ayet indiği zaman bu ayeti kerimeyi kendi hayatlarında tatbik ederler. İslam`ın gereğini yerine getirirlerdi. Bu küçük memleketimize ve Kürdistan coğrafyasına ta Medine`den o peygamberin arkadaşları İslam`ı getirdiler. Bu insanlar bu toplumun ıslahını istedikleri için, bu toplumun huzur bulması için, kendileri bununla şeref buldukları için istediler ki, Bitlis de, Mutki de, Kürdistan coğrafyası da, Türkistan coğrafyası da, Çeçenistan toprağı da, Ermenistan toprağı da bununla şeref bulsun.”

Asıl görevimiz peygamber sevdasını her yere yaymaktır
Asıl görevin bundan sonra kendilerine düştüğünü hatırlatan Uysal, “Kendi peygamberimizi tanımak, rabbimizin bizden istediğini yerine getirmek, peygamber’in sevdasını evlerimize,  okullarımıza, işyerlerimize, mahallemize, sokağımıza, köyümüze taşıma adına hepimize görev düşüyor. Bu görevi yaptığımız zaman, insanların hidayetine vesile olduğumuz zaman, peygamberin sevgisine vesile olduğumuz zaman, kıyamet gününde peygamberin şefaatine nail olacağız.” dedi.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir