• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...
"Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 343. Hafta basın açıklamasını Kayalıpark alanında gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Ersoy Kağnıcıoğlu, Seyyid Kutub’un kardeşi Muhammed Kutub’un vefatına ve Siyonist İsrail devletinin Gazze’ye yaptığı saldırıya değindi.

 

“Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir.’ sözünde ifade edildiği gibi bir âlimimizi daha kaybettik.” diyerek basın açıklamasını okuyan Kağnıcıoğlu, İslam dünyasının önder ailelerinden Kutub ailesinin güzel şahsiyetlerinden ve Türkiyeli Müslümanların öğretmenlerinden Muhammed Kutub'u sürgünde yaşadığı Mekke'de dar-ı bekaya uğurlamanın hüznünü yaşadıklarını söyledi.

 

Muhammed Kutub’un despot Mısır rejimine karşı verdiği mücadeleden dolayı yıllardır yurtdışında sürgün hayatı yaşadığını hatırlatan Kağnıcıoğlu, “O, tıpkı İhvan-ı Müslimin'in idam edilen liderlerinden ağabeyi Seyyid Kutub gibi diktatörlüğe karşı mücadele dolayısıyla uzun yıllar Mısır zindanlarında kalmış bir âlim idi. Rabbimizden kendisine rahmet ve mağfiret diliyor, ailesi ve İslam Ümmetine sabr-ı niyaz ederiz.” dedi.

 

İslam dünyasının acılı ve sıkıntılı coğrafyalarından biri olan Mısır’da zulüm ve katliamların devam ettiğine dikkat çeken Kağnıcıoğlu, “Yetmezmiş gibi zulme, diktaya ve tuğyana karşı sadece insani ve İslami haklarının talebinden dolayı barışçıl eylemler yapan 529 Müslüman'a katil ve firavun Mısır diktası idam cezası verdi. Cunta güçlerinin eylem yapan öğrenciler ve halkın üzerine gerçek mermilerle saldırdıkları, yetmemiş gibi yakaladıklarına da idam cezası vermeleri kimin soyunu devam ettirdiklerini açıkça ortaya koyuyor.

 

Cuntanın yaptığı zulümlere yeni kılıflar bulmak için uyduruk kanunlar çıkarmaya devam ettiğini, darbe karşıtı gösterileri engellemek için yeni bir terör kanunu hazırladığını vurgulayan Kağnıcıoğlu,”. Kanun, İçişleri Bakanlığı'na dilediği göstericiyi terörist ilan edip idamla yargılanmak üzere mahkemeye sevk etme yetkisi veriyor. Demek ki efendileri batılı emperyalistlerden bu konuda ders almış görünüyorlar.” Şeklinde konuştu.

 

Dünyadaki tüm Müslümanlara seslenen Kağnıcıoğlu,”Siyonist rejim kan içmeye ve mazlum kanı dökmeye devam ediyor. Tüm dünyanın gözü önünde mazlum ve mağdur Gazze halkına bombalar yağdırmaya ve küçük çocukları tutuklamaya devam ediyor. Tüm bu olan bitenler dünyanın ve Müslümanların gözü önünde olmaktadır. Kimseler ne ses veriyor ne de mazlumların seslerini duyuyorlar.” diyerek Müslümanları duyarlı olmaya çağırdı.(İlyas Yavuz-İsmail Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir