• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
"AKP ile camiayı birleştiren ve ayıran unsur siyasetti''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta "İslam Anlayışımız ve Siyasal İslamcılık" konulu bir konferans verildi. Konferansa konuşmacı olarak, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Sosyal, Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı ve İlahiyat Profesörü Prof. Dr. Nadim Macit katıldı.

 

Bazı toplumların belli güçler menfaatine kullanıldığını ifade eden Macit, “İslam anlayışımız ve siyasal İslamcılık konumuzla, uzun süredir İslam’ın küresel güç denkleminin, zaman zaman uluslararası politikaların bir parçası yapıldığını görüyoruz. İslam’ın başına bir takım etiketler getirilerek, İslam’ın ibadet ve ahlakın dini olarak değil de toplumların belli güçler menfaatine kullanılan bir araç olarak kullanıldığını göstermeyi amaçlıyoruz. Günümüzde İslam’ı, bir yaşantı tarzı olarak değil de İslam’ı güncel politikanın bir parçası yaparak insanların birbirini tarif etmesi söz konusudur. İslam’dan uzak insanlara bile kullanılmayan tabirlerin kullanılması, toplumu parçalayacağı gibi, insanın Allah’a karşı olan vazifelerinin de aksatılmasına sebep olmaktadır." ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de son dönemlerde gerçekleşen arızaların eleştirisini yapmak için Muş’ta olduğunu ifade eden Macit, “İslam anlayışımız derken de İslam’ın temel kaynaklarına dayanarak İslam’ı anlatmayı amaçlıyoruz. Daha sonra da siyasal İslamcılık adı altında İslam’ı değişik etiketler altına koyarak insanları ve toplumu itham etmenin ne topluma, ne de İslam’a fayda sağlamayacağını belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

 

Daha önce Gülen Camiası ile AKP'yi birleştiren unsurun siyaset olduğunun altını çizen Macit; “Bugün de bu ayrışmayı sağlayan yine İslam değil siyasettir. Dolayısıyla burada siyaseten birleşme ve ayrışma söz konusudur." ifadelerini kullandı.   (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir