• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
BDP`li Başkan Oy Pazarlığında Vuruldu İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz 30 Mart günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından bazı bölgelerde tartışmalar ve itirazlar devam ederken Mardin’de yaşanan silahlı bir saldırıya ilişkin şok bir iddia ortaya atıldı. Seçimlerde Artuklu Belediye Başkanı seçilen ve 1 Nisan günü vurulan BDP’li Emin Irmak’ın oy pazarlığı esnasında yaşanan anlaşmazlık sebebiyle vurulduğu öne sürüldü.

VERİLMEYEN OYUN PARASINI ALMAYA GİTMİŞ

Akit’ten Osman Yiğit’in haberine göre, daha seçim sonuçları kesinleşmeden 1 Nisan günü katıldığı bir köy ziyaretinde vurulan BDP’li Emin Irmak’ın köylülerle yaptığı ‘oy pazarlığı’na uyulmaması sebebiyle çıkan tartışma esnasında vurulduğu belirtiliyor. Kendilerine ‘Özgür Bireyler Topluluğu’ adını veren Avrupa’da yaşayan bir grup Kürt aydınının yayın organı olan bir internet sitesinde verilen habere göre BDP’li Emin Irmak, kendisine 2 bin oy vermeleri için pazarlık yaptığı köyden 1200 oy çıkması üzerine verdiği parayı geri almak üzere köye gitti. Yaşanan tartışma esnasında silahlar çekildi ve Emin Irmak silahla vurularak yaralandı. Ameliyat olan ve halen yoğun bakımda bulunan Irmak’ın tedavisi sürerken BDP cephesinden olayın üstünün örtülmesine yönelik gösterilen gayret dikkat çekiyor.

BDP OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

BDP çevreleri olayın köyde iki aile arasında yaşanan kan davasının sonlandırılmasına yönelik düzenlenen barış yemeği esnasında yaşandığını öne sürüyor. BDP’liler olayın üzerinin örtülmesine yönelik yoğun gayret sarf ederken, iddianın kaynağı söz konusu internet sitesi, olayın Emin Irmak’ın seçimlerden önce akrabalarının bulunduğu Gökçe köyünde oy pazarlığı yaptığı; 2000 oy konusunda para karşılığında anlaşma sağlandığı; sandıklar açıldığında anlaşma gereği çıkması gereken 2000 oy yerine 1200 oy çıkınca olayların patlak verdiği iddiasında ısrarlı.

KAZAYLA DEĞİL HEDEF ALINARAK VURULDU

Sitenin iddiasına göre pazarlığı yapan Irmak’ın akrabaları anlaşmaya uymayıp eksik oy veren köylülerden paranın iadesini istiyorlar. Yaşanan tartışma ve paranın iadesi için köye giden Emin Irmak, kazayla değil hedef alınarak vuruluyor.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gökçe Köyü`nde çıkan olayın ardından jandarma ekipleri 3 kişiyi gözaltına aldı. Köyde jandarmanın aldığı sıkı güvenlik önlemleri sürerken, geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

ARTUKLU’DA NE OLMUŞTU

BDP 500 OYLA KAZANDI

Oy satın alınması ve iddialarına konu olan Artuklu’da seçimleri BDP’nin kazandığı açıklandı. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre BDP’li Emin Irmak 25.895 oyla % 35,84 oranını tuttururken AK Parti adayı Serdal Yay 25.306 oyla % 35.03 seviyesinde kaldı.

 VAKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir