• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
5. Arapça bilgi ve etkinlik final yarışmaları yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün isteği üzerine düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası “5. Uluslararası Arapça Yarışmaları” yapıldı. 

Batman Üniversitesi Şehir Kampusu Konferans Salonu saat 09.30’da yapılan programa İl Müftüsü Hasan Çağlar, Doç. Dr. Şemsettin Dursun, din adamları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Fahrettin Burak’ın okuduğu  Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.Salih Yıldırım yaptı. Arapça’nın Kur’an-ı Kerim’in dili olması sebebiyle tüm İslam dünyasının içinde büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, “Yarışmaların amacı, Arapça’yı daha etkin kullanan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, sosyal, kültürel ve iktisadi ilişkileri gerçekleştirebilecek gençlerin yetiştirilmesine öncülük etmektir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından program, “5. Uluslararası Arapça Yarışmaları”nı konu alan bir sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

İl ve ilçe genelinde bilgi yarışmasında birinci olan Gercüş İmam Hatip Lisesi, Kozluk İmam Hatip Lisesi, İBB İmam Hatip Lisesi, Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mehmet Şimşek İmam Hatip Lisesi öğrencileri yarıştı. Her okuldan 4 öğrenci yarışarak, yarışmacılara ise toplam 15 soru soruldu. 

Daha sonra şiir yarışmasında birinci olan Gercüş İmam Hatip Lisesi, Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, İBB İmam Hatip Lisesi ve Kozluk İmam Hatip Lisesinden öğrenciler şiirlerini okuyarak performansını sergiledi. 

Hitabet yarışmasında ise, il genelinde tek okul başvurduğundan Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu Lisesi doğrudan bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Yarışmada birinci gelen öğrencilere tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verilecek. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir