• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Kamu Sen Genel Başkanı Hükümetin politikalarını eleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ  - Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin politikalarını eleştirdi. 

Gençlik Spor Müdürlüğüne bağlı olan Gençlik Merkezi Salonunda yapılan konferansa Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim Sen Muş Şube Başkanı Ümit Çolak, çeşitli illerdeki Türk Eğitim Sen Şube Başkanları, Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendika üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Konferansın başında bir selamlama konuşması yapan Türk Eğitim Sen Muş Şube Başkanı Ümit Çolak konuşmasında, sendikanın Muş faaliyetlerini anlattı. Daha sonra Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk bir konuşma yaptı. 

Anayasanın devlet memurlarının iş güvencesi hakkındaki kanunun içeriğine dair yaptığı konuşmada, Koncuk, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki iş güvencesi anayasanın 128. Maddesinde bulunan devlet memuru tanımı sebebiyle,  siyasi iktidar devlet memuru karşısında eli kolu bağlı kalıyor. Hükümet bu durumu tamamen değiştirmek ve kamuyu yeniden tanzim etmenin niyetindedir” dedi. 

AK Parti iktidarının kamu çalışanlarıyla bir hesabının olduğunu söyleyen Koncuk, “Kamu çalışanlarının hükümetin bu tutumunu görmesi ve değerlendirmesi lazım. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun kamu çalışanlarının AKP iktidarının kendilerine yönelik olumsuz düşüncelerini bulması lazım. Bize göre siyasi iktidarın, seçimlerde kaç oy alırsa alsın kamuyu yeniden tanzim etmek, kamu çalışanlarını iş güvencesini elinden almak, devlet memurluğu kavramını ortadan kaldırmak gibi bir hakkı yoktur” şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir