• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Ilıcalar beldesinde `Kutlu Doğum` coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL -  Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Ilıcalar beldesinde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sevkar Dinlenme Tesisleri`nde düzenlenen etkinlik saat 13.30`da Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğe kadın, yaşlı, çocuk tüm belde halkı katıldı.

Kutlu Doğum etkinliğinde bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata ile Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu Koordinatörü Ahmed Serhat Bayram birer konuşma yaptı.

‘’O güzel insanı anmak ve anlamak anlatmak için buraya toplandık’’

Etkinlikte konuşan Bayram, O(sav) güzel insanı anmak ve anlamak anlatmak için toplandıklarını belirtti. Bayram, ‘’Ey Rabbimiz ey bizleri yoktan var eden Ey kâinatta görünen görünmeyen bildiğimiz bilmediğimiz işittiğimiz işitmediğimiz her bir şeyi ‘Kun’ emriyle yaratan Allah’ım sen mahşer gününde bizleri tekrar kabirlerimizde diriltip Arafat meydanında toplayan günde şahit ol ki biz bugün 4 Nisan 2014 gününde bir mübarek Cuma gününde Cuma namazlarımızı eda ettikten sonra dünyada ülkeler içerisinde Türkiye’de şehirler içersinde Bingöl’de, Bingöl’de beldeler içersinde Ilıcalar beldesinde senin rızan dışında hiçbir rızayı gözetmeksizin sadece ve sadece seni ve Resulünü o güzel insanı anmak ve anlamak anlatmak için buraya toplandık.’’dedi.

‘’Dünya’nın değişik yerlerinde ‘’Kutlu Doğum’’  etkinliğini yapıyoruz’’

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Dünya’nın değişik yerlerinde etkinlik yaptıklarını ifade eden Bayram, şunları kaydetti: ‘’  Şu meydan da mümin yürekleri bu sevdamız üzerine şahit kıl Yarabbi,  Peygamber sevdalıları platformu olarak bizler; Türkiye de birçok ilçe ve beldede hatta artık köylerde Peygamber Efendimizi anlamak ve anlatmak için şu günde olduğu gibi geziyor beldeler köy ve şehirlere gidiyor kutlu doğum etkinliğini düzenliyoruz.’’

‘’Yüreklere, beldelere Allahın Resulü girmezse o boşluğu iblisler dolduracaktır’’

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak  bu yılı yürüyen Kur’an Hz Muhammed ismi ile Kuran ve Sünneti anlama olarak ilan ettiklerini belirten Bayram, ‘’ Çünkü biz biliyoruz ki Mümin yüreklerde olduğu gibi beldelerde ve şehirlerde Allahın Resulü girmezse o boşluğu iblisler dolduracaktır. Peygamber sevdalıları platformu olarak bizler bu yılı yürüyen Kuran Hz Muhammed ismi ile Kuran ve Sünneti anlama etkinlikleriyle doldurmaya çalışıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İnşallah her eve bir Kuranı Kerim hediye edeceğiz’’

Bu yıl her eve bir Kuran sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Bayram, ‘’Az önce kardeşlerimizin dediği gibi bu yıl her eve bir Kuran sloganıyla yola çıktık ve elimizden geldiğince her eve inşallah bir Kuranı kerim hediye edeceğiz.’’dedi.

‘’Kuran bizim için hayat rehberidir’’

Kur’anın kendileri  için hayat rehberi olduğunu söyleyen Bayram, ‘’Kuran başımızın tacıdır. Kuran kalplerimizin şifasıdır kuran maddi manevi bütün hastalılıklarımızın tek devasıdır.

 Allah’u Teâlâ Bakara süresi 21 Ayette şöyle buyuruyor,  ‘Ey insanlar sizleri sizden öncekileri yaratan Allaha kulluk edin ki kurtuluşa eresiniz’ demek ki Allaha kulluk etmenin dışında bir kurtuluş yoktur.’’dedi.

‘’Kuranın dışında hiçbir kurtuluş yoktur’’

Allaha kulluğun dışında hiçbir kurtuluş yolunun olmadığını belirten Bayram ş ‘’Sonu ölüm ile biten ve insan ürünü fikirler beşeri ideolojiler bizi değil kurtuluşa bilakis hastalıklara bilakis sosyal ekonomik buhranlara itecektir. Kuranın dışında hiçbir kurtuluş yoktur. Allaha kulluğun dışında hiçbir kurtuluş yoktur ve Kuran Allaha kulluğu düzenler.’’ İfadelerini kullandı.

‘’Şeytanlar Gençlerimizi hak yoldan çıkardılar’’

Şeytanların gençleri hak yoldan çıkardığını  ifade eden Bayram, ‘’  İblisler erkek çocuklarımıza dadanmış erkek çocuklarımızı kulaklarına küpe takıyor. Ey rabbimiz hastayız kız çocuklarımız başından başörtüyü atmış, biz Marksizm’e gidiyoruz biz komünizme gidiyoruz. Laisizme gidiyoruz emperyalizme gidiyoruz sorunlarımız var hastayız hastalıklarımız var bana ilaç yaz diyoruz.  Müslümanları tenzih ediyoruz İslam’ın dışında Kur’anın dışında hastalıklarına sorunlarına beşeri ideolojilere başvuranlar hasta olup ta Doktora gidenler değil, marangoza gidenler gibidir. Allahın kapısını çalmayanlara Kurana başvurmayanlara benim şu ticari sorunum var demeyenlere ben kızımı oğlumu evlendireceğim nasıl evlendireceğim nasıl düğününü yapayım diye Resulullah’ın sünnetine gitmeyenlere de madem Müslüman’ız Allahtan ve Resulünden başka yolumuz çıkarımız yok. Ey Rabbimiz hasta olduğumuzda sosyal sorunlarımızda düğünlerimizde taziyelerimizde sadece sana yönelmeyi bizlere nasip et diye her zaman dua etmeli ve bu duayı böyle bütün duaları şiar edinmeliyiz.’’diye konuştu.

‘’Cehenneme odun lazım çocuklarımızı alıp yakacaklar’’

Kurtuluşun Allah yolunun Kur’an da olduğunu belirten Bayram, ‘’Allahın ve Resulünün ve Kuranı Kerimin içeriğinde onun tavsiye ettiklerinde onun emir ve yasaklarında kurtuluşu arayın diyor. Biz böyle değildik biz Peygamberimizi severdik biz Allaha tapardık bu sevgimizi bu tapışımızı hayatımızın her alanına yayardık. Anneler bacılar ağabeyler babalar vallahi iblis canavarlar belde belde geziyor vallahi çocuklarımıza dadanmışlar, billahi çocuklarımıza dadanmışlar ellerimizden alacaklar cehenneme ateş lazım.  Cehenneme odun lazım çocuklarımızı alıp yakacaklar.’’şeklinde konuştu.

‘’Peygamber efendimizi caminin dışarısına çıksın istemediler’’

Kutlu Doğum etkinliğinde Zazaca bir konuşma yapan Bölgenin tanınmış Âlimlerinden Molla Sahap Korkutata şunları söyledi: ‘’Siz burada peygamber efendimizin adap ve terbiyesini öğreniyorsunuz.  Bu kutlu doğum etkinlikleri başladığından beri bazıları;  Peygamberine duyarsız kaldı.  Peygamber efendimizi caminin dışarısına çıksın istemediler. Peygamber Efendimizden bu yana onun sözlerini caminin içinde bıraktılar. Hapis ettiler.

Bu konuda Camideki imamların dillerine bile kısıtlama getirdiler. Biliyor musun kardeşlerim; bu zamanda herkes rahatını bozmuyor.  Kimse peygamber efendimizi tam olarak tanımıyor. Kimse onun arkadaşlarını tam okuyup hayatına tatbik etmiyor.’’

( Nihat Kanat/Salih Torak/ Ahmet Becerikli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir