• DOLAR 32.512
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2495.174
  • ...
Binatlı köyünde Kutlu Doğum etkinliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN –  Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Der merkeze bağlı Binatlı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Cuma namazından sonra Molla Yakup Yetiş’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda Köy Der ilahi grubu ile Batman kız çocuğu ilahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi, mevlidhanlar mevlit okudu.

Programda konuşan Hira Der yönetim kurulu üyelerinden Molla Beşir Şimşek Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı. Şimşek, konuşmasında Kur’anı Kerime sarılmakla huzur ve saadete erişileceğini söyledi.

Şimşek “ Çocuklarınızın sizler karşı iyi olmasını istiyorsanız Kur’anı okuyun onunla amel edin çocuklarınıza okutun! Onlara Kur’ana öğretin onunla amel ettirin. O Kur’an hayatımızda olmalı eğer bu köylerin içinde güzelliğin olmasını istiyorsak huzurun olmasını, güzel komşuluğun olmasını istiyorsak ailelerin içinde güzellik ve huzur olsun istiyorsak evlat ve ebeveynler arasında güzellik olmasını istiyorsak Allahın sözüne kulak vermeliyiz. Rabbimiz sadece bu Kur’anı bize gösteriyor. Biz burada toplanmışız şunu birbirimize hatırlatıyoruz. Bu Kur’an’dan haberdar olalım okuyalım onunla amel edelim.” şeklinde konuştu.

Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Allah ‘Benim kitabım insanı en doğru yola iletiyor.’ demiştir. Eğer bu kitabı okumazsak nasıl doğru yola gireceğiz. Eğer çocuklarımıza okutmasak onlara amel ettirmezsek biz ve çocuklarımızla beraber bu Kur’anın peşinden gitmezsek nasıl doğru yola kavuşacağız. Sabahtan akşama kadar namazlarımızda ihdina sıratel müstakim desek bile doğru yola ulaşmayız. O zaman bu Kur’anı okumalıyız o doğru yolu öğrenmek için okumalıyız” ifadelerini kullandı.

Molla Beşir Şimşekten sonra Köy-Der ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra okunan dua ile etkinlik son buldu.

Köy halkının hazırladığı ikramlardan sonra etkinliğe katılan vatandaşlar dağıldı.  

(Masum Günaydın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir