• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kritik hakimlere tenzil-i rütbe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`nun internet sitesinde yayınlanan kararname ile 596 adli, 11 idari yargı hâkiminin görev yerleri değiştirildi.

Şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, Bakırköy 15. Asliye Ceza Mahkemesi’ne hâkim olarak atandı. Mahkeme üyelerinden Hikmet Şen, 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne, Bülent Kınay ise 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye olarak atandı.

Hrant Dink davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nin Başkanı Hadi Çağdır ise 4. Asliye Ceza Mahkemesi`nde hâkim olarak görevlendirildi. Dink davasının üye hâkimi Mustafa Başer ise 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üye olarak atandı.

İstanbul’daki Askeri Casusluk davasına başkanlık eden Metin Özçelik ise 29. Asliye Ceza Mahkemesi`ne atandı.

25 Aralık tarihli ikinci yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda dinleme, arama ve bazı işadamlarının malvarlığına ve şirketlerine el koyma kararlarını alan 2 No`lu Özgürlük Hâkimi Süleyman Karaçöl, daha düşük bir görev olan İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesine atandı.

Ankara`daki değişiklikler

28 Şubat davasına bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal, yeni kurulan 11. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına getirildi. 13. Ağır Ceza, 28 Şubat davasında tüm tutuklu sanıkları serbet bırakmıştı.

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Mehmet Öztunç, yeni kurulan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına getirildi. 11. Asliye Ceza, Ankara`nın altı ilçesinde 15 gün süreyle kişilerin üstlerinin, özel araçlarının ve eşyalarının aranabilmesine dair kararı kaldırmıştı.

Özel yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olan Süleyman İnce, tenzili rütbeyle Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görevlendirildi. İnce, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya`nın yargılandığı 12 Eylül davasını yönetmişti. İnce görevden alınmasaydı iki celse sonra kararını açıklayacaktı.

Özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığını yürüten Dündar Örsdemir de tenzil-i rütbeyle Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görevlendirildi. 11. Ağır Ceza, Sivas katliamı davasında zaman aşımından düşme kararı vermişti. Ayrıca Başbakan`a suikast planlayan Atabeyler davasını sonuçlandıran mahkeme, davada örgüt olmadığını açıklamıştı.

`Poyrazköy` hakimi 3. Ağır Ceza Mahkemesi`ne

İstanbul Poyrazköy`deki kazılarda ortaya çıkan silah ve mühimmat ile ilgili davaya bakan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hâkimi Canel Rüzgar ise, İstanbul 14. Ağır Ceza Başkanı yapıldı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı`na kaydırıldı.

Balyoz davası hâkimlerinden Aytekin Özhanlı 9 Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Savaş Çelik ise 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi. Söz konusu ağır ceza mahkemeleri yeni kurulduğundan, iş yüklerinin bir süre fazla olmayacağı tahmin ediliyor.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un soruşturma aşamasında tutuklanmasına karar veren hâkim Vedat Dalda da 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi.

Hakim Karababa Asliye Ceza Mahkemesi`ne

İstanbul Adalet Komisyonu Eski Başkanvekili, 3. Ağır Ceza Başkanı Mehmet Karababa ise Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesine hâkim olarak getirildi.

Al Jazeera 

Bu haberler de ilginizi çekebilir