• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Çiftçiye 'Kayıt' uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Ziraat Odası Başkan Mustafa Karaarslan, daha önceki yıllarda yılsonuna kadar olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt işlemlerinin bu yıl değiştiğini, Bakanlığın yayımladığı genelge ile ÇKS kayıtlarını üreticilerin 30 Mayıs tarihine kadar yaptırması gerektiğini kaydetti.

 

Karaarslan, çiftçiyi uyararak, ÇKS güncellemesini 30 Mayıs 2014 tarihine kadar yaptırmayanların desteklemelerden faydalanamayacağını söyledi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın kayıt süresini 2 aya çektiğini hatırlatan Karaarslan, şöyle devam etti:“ Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için il merkezlerinde İl Tarım Müdürlüklerine, ilçe merkezlerinde ise İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat ederek Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvurularını ivedilikle yapmaları gerekmektedir. 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları iki aya indirilmiştir. Son müracaat tarihi ise 30 Mayıs 2014 olarak belirlenmiştir. Çiftçilerimiz son günü beklemeyerek bir an önce kayıtlarını yaptırmalarıgerekmektedir. Aksi takdirde büyük bir mağduriyet yaşarlar. Bu tarihe takar güncellemelerin yapmasını istiyoruz. 30 Mayıs tarihinden sonra güncelleme yapılamayacak. Güncelleme yapmayanlar tarımsal desteklemelerden faydalanamayacak.” (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir