• DOLAR 32.528
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2477.32
  • ...
`Kanserden Korunalım` konulu eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde hastalara ve yakınlarına “Kanserden Korunalım” konulu eğitim verildi. Eğitime Sağlık Yüksekokulu Halk Sağlığı Hemşireliği öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatma Ersin ve Yrd. Doç. Dr. Selma Kahraman denetiminde 4. sınıf öğrencileri katıldı. 

Onkoloji Hemşireliği Meme Çalışma Grubu Güneydoğu sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Fatma Ersin yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticiliğince yönlendirici  afiş ve anons ile hastaları teşvik eden ve bizlere destek olan başta hastane yöneticisi Sayın Uz. Dr. Abdulkadir  Yetişgin ve ekibine teşekkürlerimi sunarak, bölge halkını bilinçlendirici bu tür organizasyonların devam edeceğini söyleyerek tüm duyarlı  vatandaşlarımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Uz. Dr. Abdulkadir  Yetişgin’de,  “Ülkemizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri ve Onkoloji Merkezleri kurulmuş olup, kansere karşı halkı bilinçlendirme çalışmaları yapılmaya devam ediyor. Vatandaşlarımıza önce bu hastalığa yakalanmamaları için gerekli önlemleri almalarını ve kanserden değil, geç kalmaktan korkulmasının gerektiğini belirterek tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerinde bulundu. (İLKHA)

 

                                                           

Bu haberler de ilginizi çekebilir