• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Kahraman Papatya ve Genel Sekreter Ferdani Gökdere tarafından karşılanan Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu, bu tür ziyaretlerin, farklı kültürlerin birbirini tanıması ve önyargıların yıkılması açısından çok önemli olduğunu belirterek ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

 

“Empati yaptıkça anlamsız önyargılarımızdan arınacağız”

Bölgenin siyasi, politik ve ekonomik yapısı hakkında Çakırmelikoğlu’na detaylı bilgi veren DTSO Başkanı Sayar, fikirsel çatışmaların en büyük sebebinin, toplumun birbirini tanımaması olduğunu söyledi.

 

Sayar, “Empati yapmak ve önyargılarımızdan arınmak, toplumların birbirini anlaması açısından çok önemlidir. Bizler empati yapabildikçe anlamsız önyargılarımızdan arınabilir, toplumsal kaynaşmayı ve bütünlüğü sağlayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

 

Son dönemler gündemde olan demokratik özerklik projesinin Avrupa Birliği uyum sürecinde yerel yönetimlerin güçlenmesiyle paralellik gösteren bir proje olduğunu dile getiren Sayar, özerkliğin sanılanın aksine ayrılıkçı bir proje olmadığını söyledi.

 

Ziyaret karşılıklı plaket takdimiyle sona erdi. (Ali Adiyaman – İLKHA)