• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Mardin`de 7 yeni ambulans hizmete başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen ambulans devir/teslim törenine Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Sağlık  Müdür Dr. Mehmet Derviş, Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Cihan Nişancı, Memur Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aaydın ve hastane personeli katıldı. 

Saat: 11.30`da başlayan devir/teslim töreninde bayan ambulans şoförü katılımcıların dikkatini çekti. 

Törende bir konuşma yapan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, söz konusu manzaranın insanı mutlu ettiğini ifade ederek, "İnsanın canı, sıhhati söz konusu olunca bütün diğer işler ikinci planda kalıyor. Bu ambulansların insanlarımızın sıhhatine, selametine, hayatının ve ömrünün daha kaliteli geçmesine aracılık etmesini diliyorum. İnşallah ambulans filosu daha da güçlü olacak. İnsanlarımızı evlerinden alıp sağlık merkezlerine götürecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

Daha sonra konuşan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Devletin kamu hizmeti anlayışının hızla değiştiğini, sağlık hizmeti anlayışının ise daha hızlı değiştiğini söyledi. Vali Cengiz, "Son dönemlerde Sağlık Bakanlığımızın attığı adımları devrim olarak ifade edebiliriz. Ambulanslarımıza 10 dakika içinde vakaya ulaşması hedefi verilmiş. Ayrıca çok sayıda gereksiz telefonlar geliyor. Gereksiz yere 112 Acil Servisi`ni meşgul edenlere para cezası verilecek. Bunun ile ilgili yasal düzenlemeler yapılıyor." diye konuştu. 

Mardin`de 13 istasyonda 25 ambulans hizmet verirken, obez hastalar için özel donanımlı bir adet ambulansın da yakın zamanda bu filoya katılması bekleniyor. 2013 yılında Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezine 2 milyon 390 bin 400 çağrı yapılmış, bunlardan 26 bin 113 vakaya ulaşılmıştır. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir