• DOLAR 32.501
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2423.757
  • ...
`Günde 13 saniye kitap okuyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü binasında "50. Kütüphane Haftası" dolayısıyla bir tören düzenlendi. Saat: 10.00`da başlayan törene Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. 

Törende konuşan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, kitapların kütüphanelerde aksesuar gibi durduğunu, bu anlayışın ve yaşam tarzının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

40 ülkede kitap okuma ile ilgili yapılan araştırmanın verilerini paylaşan Vali Cengiz, "Almanya`da yaşayan bir kişi günde ortalama 20 dakika kitap okuyor ve birinci sırada yer alıyor. 2008 yılında Türkiye`de yapılan bir araştırmada ise bir vatandaşımız günde ortalama 13 saniye kitap okurken, 5 saat 17 dakika televizyon izliyor. Dergi okuma sayımız yüzde 4, kitap okuma oranı yüzde 4,5. En çok gazete okuyoruz, gazete okuma oranı yüzde 22, radyo dinleme oranı yüzde 25, televizyon izleme oranı ise yüzde 94. Öğretmenlerin de çok kitap okumadıkları yönünde veriler var." dedi. 

Daha sonra konuşan Mardin İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Aydın, Mardin İl Halk Kütüphanesi`nin 1972 yılında açıldığını hatırlatarak, kütüphanede Yetişkin Okuma Salonu, Çocuk Okuma Salonu ve İnternet Salonu`nun bulunduğu söyledi.

7 bin üyesi bulunan kütüphanede 39 bin 835 adet kitabın bulunduğu açıklayan Aydın,  ayrıca Gezici Kütüphane araçlarının da bulunduğu söyledi. Aydın, Gezici Kütüphane aracının Karayolları Belediye Parkı önünde her salı gününün sabah 09.00 ile akşam 16.00`ya kadar duracağını ifade etti. 

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli tarihlerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Sergi Salonu`nun açılışı gerçekleştirildi. Vali Cengiz, Sergi Salonu`nu gezerek kitapları inceledi.

(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir