• DOLAR 32.457
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2477.134
  • ...
Urfa`da sağlık çalışanları basın açıklaması yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Sağlık Sen  Şanlıurfa Şubesi, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları kınamak amacıyla basın açıklaması  yaptı. 

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Başhekimlik binası önünde toplanan  Sağlık Sen üyeleri, bir polis memurunun nöbetçi baş hemşireye yaptığı iddia edilen sözlü ve fiili saldırıyı kınadı. 

Basın açıklamasını yapan Sağlık Sen Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Atçı,  her gün  bir yenisi eklenen şiddet olaylarının sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal aldığını, yapılan saldırıların aslında sağlık çalışanlarına   değil de  insanların top yekun sağlığına yapıldığını söyledi.

Saldırının kabul edilemez olduğunu ifade  eden  Atçı, “Kendisi veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır.” dedi.

Atçı, “Bakanlığı, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin önleyici tedbirleri almaya ve sağlıkta şiddete mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet ediyoruz. Sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda paydaş olarak öteden beri ortaya koyduğumuz önerilerimiz doğrultusunda adımlar ivedilikle atılmalıdır.” şeklinde konuştu.  

Bir kamu görevlisinin görev başındaki bir kamu çalışanına yapmış olduğu saldırıyı kınadıklarını belirten Atçı, “Olay adli ve idari makamlara yansımış olup hukuk çerçevesinde bu işin takipçisi olacağımızı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir