• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Selam Der gönüllüleri yemekte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Selam Der gönüllüleri yemekte bir araya geldi. Selam Der dernek binasında gerçekleşen yemekli programa çok sayıda dernek üye ve gönüllüsü katıldı. Programda bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, her insanın cennet veya cehennemini kendi elleriyle inşa ettiğine dikkat çekti. 

Dernek gönüllülerinin yaptıkları İslami çalışma ve faaliyetlerinin farkında olduklarını ve bundan dolayı çalışmalar içerisinde yer alan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çelik Hoca; “Allah bu davanın erlerini aziz kılsın inşallah. Allah sizleri aziz kılsın inşallah. İslam için gece gündüz çalışıyorsunuz. Broşür dağıttınız,  ev ev, köy köy dolaştınız. Dağ, ova, bayır, çamur demeden her yeri gezdiniz. Allah’ın ismini, Allah’ın davasını bütün insanlara duyurdunuz. Allah hepinizden razı olsun inşallah. Kardeşlerim; zikirlerimizi, itaatimizi ibadetlerimizi, secdelerimizi, Kur’an okuyuşlarımızı çoğaltmamız lazım. Secdelerde halimizi rabbimize arz etmemiz lazım. Şikâyetlerimizi rabbimize sunmamız lazım ve çok çalışmamız lazım.” dedi. 

Bütün insanların kendi yaptıklarıyla akıbetlerini belirlediklerine dikkat çeken Çelik hoca; “Şunu unutmayalım ki, bütün insanlar kendi cennet ve cehennemlerinin mimar ve mühendisleridirler. Elhamdülillah, siz müminler ve iman ehli, salih ameller işleyerek, Allahın dinini tebliğ ederek, Allah’ın davasına sahip çıkarak, en âli kelime olan La ilahe illallah Muhammed Resulullah kelimesini en yükseklere ve en yücelere çıkarmak için çalışıyorsunuz. Cennetlerinizin duvarlarını kendi ellerinizle Salih amellerinizle inşa ediyorsunuz. Bu inşa ve inşaatçılığa devam edin. Salih amel işleyin. Salih amelleri insanlara anlatın. Allah’ın dinini, İslam davasını insanlara anlatın ve tebliğ edin. Bütün insanların uykuda olduğu zamanlarda kalkın ve Allah’a secde edin. Allah’ın izniyle bu çalışmalarınızdan sonra rabbimiz bahar getirecek.”  diyerek İslam davetçilerinin gevşememeleri gerektiğini ve gün geçtikçe çalışmalarını arttırmaları gerektiğine vurgu yaptı. 

Program yapılan dua ile sona erdi. (M. Şirin Çağlayan -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir