• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Gaziantep Kutlu Doğum hazırlıklarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi, İhlas Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İhlas-Der), Rahmet Kültür  ve Yardımlaşma Derneği (Rahmet-Der), Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut Der), Eğitim Rehberlik Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (Rehber Der) ve Gaziantep İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İlim-Der) yetkililerinden oluşan bir heyet, İldeki İslami STK’lardan İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Enerji Bir Sen, Abi Der, Suffa Der, Anadolu Gençlik Derneği, Vefa Der, Ay Der, Anadolu Tevhid Derneği, Vahdet Vakfı, Ensar Der ve Memur Sen’i ziyaret etti. 

Ziyaret edilen STK   yetkilileri ile görüşen heyet çalışmaları hakkında bilgiler vererek 13 Nisan’da yapacakları Kutlu Doğum etkinliğine davet etti. Ziyarette ayrıca son zamanlarda yaşanan olaylar hakkında bilgi alışverişinde bulunulup, bu doğrultuda İslami STK’ların görüşleri ve mesajları alındı. 

İlk olarak İlim Yayma Cemiyeti’ni ziyaret eden heyet, sırasıyla İHH ve diğer STK`ları ziyaret etti. Ziyaretlerini gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İhlas Der Başkanı M. Faik Doğan,  Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene Kutlu Doğum Haftası kapsamında  kitlesel etkinlik düzenlediklerini, bu yılda aynı şekilde 13 Nisan Pazar günü İstasyon Meydanı’nda Kutlu Doğum Haftası mitingi düzenleyeceklerini belirterek, bu Kutlu Doğum etkinliğine  tüm STK’ları davet ettiklerini söyledi.

Doğan yaptığı ziyaretlerinde son günlerde yaşanan olaylara da değinerek Doğu ve Güneydoğudaki olan olaylar ve  Mısır’daki idam kararları ile ilgili düşüncelerini dile getirirken, “Malumunuz olduğu üzere Doğu ve Güneydoğu’da son zamanlarda çok sancılı günler yaşanıyor. Son olarak Van’da beş tesettürlü bacımıza BDP’li kendini bilmez kişiler tarafından saldırıya maruz kalarak tartaklanmış  ve yaralanmıştır. Bu konuda tüm İslami STK’ların bu saldırılara tepki vermesini ve tüm İslami STK’ların birleşip bu olayı kınaması gerektiğini ifade etmek istiyoruz.” dedi. 

“Gündemi belirlenen değil gündemi belirleyen olmalıyız”

Daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Kölemen yaptığı konuşmasında Peygamber Sevdalıları Platformu’nun yaptığı bu nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarının devamını diledi. 

Kölemen, Sivil Toplum Kuruluşlarının çok önemli olduğunu ve ümmet için birlik ve beraberliğimiz için çok önemli olduğunu belirterek, “Osmanlı’nın 600 yıl hüküm sürmesinin sebeplerinden birisi de Sivil Toplum Kuruluşlarının çok gayretli bir şekilde çalışmasıdır. Onun için, öncelikle şunu bilmeliyiz ki gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen olmalıyız. ‘Acaba benim yaptığım hareket ümmete zarar mı veriyor yoksa yarar mı veriyor?’ buna bakacağız. Olaylara bakış, tabi ki bölgeye has olmaması lazım. Tabii ki Van’daki olan olayları tasvip etmiyoruz. Buna hep beraber tepki göstermeliyiz. Doğru, her yerde doğru olmalıdır. İstanbul’daki olaya nasıl tepki gösteriliyorsa, Van’da ki olaya da aynı şekilde tepki göstermek lazım. Yani Kur’an bütünlüğü içerisinde olaylara bakmamız  lazım.” diyerek Peygamber Sevdalıları Platformu’na İslami çalışmalarından dolayı Allah’tan  muvaffakiyet  diledi. 

“STK`lar olarak herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor”

Anadolu Gençlik Derneği ziyaretinde dernek başkanı Fatih Evyapan ise, yaptığı ziyaretten ötürü Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerine  teşekkürlerini sunarak, “İslami STK`lar olarak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.  

Evyapan; “Van’daki olaylarla ilgili olarak, bu başörtülü bayanlara yapılan saldırı başı açık olan bayanlara da yapılsa, bu tabi ki kabul edilecek bir durum değil. Kardeşliğin bir sonuçtur. Ancak kardeşliğin gereği yapılmadı. ‘Hadi kardeş olalım.’ demekle kardeş olunmuyor. Bir araya gelerek size yapılan yanlış, bize yapılmış gibi kabul edip beraberce hareket etmek lazım. Mesela biz Müslümanlar kardeşiz diyoruz, iki yüz binden fazla insan öldü. 7 milyona yakın insan muhacir oldu. Baktığımız zaman Suriye yanı başımızda, alt üst olmuş durumda. Hepsi Müslüman, hepsi kardeş ama birbirlerini öldürüyorlar. Böyle kardeşlik olur mu? Ne olursa olsun biz Müslüman’ız temel inancımız gereği insanların zulüm görmesi, insanların hayatını kaybetmesi, memleketlerini terk edip vatanından yurdundan olmasını istemiyoruz. Onun içindir k,i bu yaşanan tüm olaylar bizim bir arada olmadığımızdan kaynaklanıyor. Birileri ne gerekiyorsa yapıyor, bazı kavramlar getiriliyor ve bizleri birbirimize kırdırıyorlar. Sonuç olarak, doğudaki olan olayları da bunlardan bağımsız görmüyoruz.”  İfadelerini kullandı. 

“Tüm STK`lar tepkilerini en üst düzeyde vermelidir”

Daha sonra İHH’yı ziyaret eden Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, 13 Nisanda yapacakları Kutlu Doğum etkinliğine davet ederek gündeme dair konular hakkındaki görüşlerini dile getirdi. 

İHH Gaziantep şube başkanı Mehmet Emin Arslan, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek İslami STK`lar olarak bu tür ziyaretlere ihtiyacın olduğunu, bu doğrultuda birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirtti.  

Mısırda verilen idam kararları ile ilgili olarak görüşlerini aktaran Arslan,  “Bu idam kararları kesinlikle kabul edilemez. Tüm STK`lar tepkilerini en üst düzeyde vermelidir.” Dedi 

“Müslüman kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz”

Heyet daha sonra  Ayıntap Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AY DER)`i ziyaret etti.  

Ziyaret de konuşan Umut Der Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt, “Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki biz Müslümanlar olarak bazı olmazsa olmazlarımız var. Kırmızı çizgilerimiz var. Bu kırmızı çizgilerimizden biri de tesettürdür. Bundan bir kaç hafta önce BDP ve PKK çeteleri tarafından başörtülü 5 bacımız, fiili saldırılara maruz kalmışlardı. Fakat bu saldırılar sonrasında kimseden ne bir kınama geldi, ne de basın ve kamuoyundan bir ses çıkmadı. Ama biz istiyoruz ki, nasıl ki Kabataş olayında herkes tepkisini açıkça ortaya koydu, dile getirdi ise, aynı duyarlılığı ne yazık ki Van’da meydana gelen olaya da tepki verilmesi gerekirken, maalesef hiç kimsenin sesi çıkmadı. Biz istiyoruz ki, bu tür olaylar olduğu zaman, Gezi olaylarında bir kardeşimize yapılan saldırıda nasıl bir tutum takınıldıysa,  Van’daki olayı da, aynı şekilde ele alınmalı ve gündeme getirilmeliydi. Peygamber efendimizin (s.a.s) dediği gibi Müslüman bir vücudun azasıdır. Nasıl bir vücudun bir yeri rahatsız olduğunda, her yeri rahatsız oluyorsa aynı şekilde bizim de, bundan rahatsız olmamız gerekmektedir.” dedi. 

AY DER başkanı Muhammed Talha, “Öncelikle Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yaptığınız bu ziyaret için Allah razı olsun. Biz de doğuda olan olayları takip ediyoruz, bu saldırıları kınıyoruz. Tabi ki biz her zaman Müslüman kardeşlerimizin yanında olduk ve bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz inşallah. Öncelikle bu tip saldırılara karşı sabırlı olmalıyız. Çünkü sizin safınız belli, diğer gurupların safları belli. Bu da ister istemez çatışmalara yol açıyor. Ama bizim burada üstümüze düşen görev, İslami çizgimizden ve rengimizden hiçbir zaman ödün vermememizdir. Tam tersine İslami mücadelemizi, en üst seviyede çalışmalarımızı ilahi rıza doğrultusunda devam ettirmeliyiz. Onun için bu tür yapılan saldırıları tasvip etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Faik Doğan, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, bu gibi ziyaretlerin periyodik aralıklarla devam edeceğini ve çalışmaları hakkında diğer STK’ları bilgilendireceklerini belirterek Gaziantep’te yapacakları Kutlu Doğum etkinliğine her kesimi davet edeceklerini söyledi.    (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir