• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
ABD-Rusya soğuk savaşı Apple'in başına patladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri arasında Kırım'ın işgali sonrası yeniden alevlenmeye başlayan soğuk savaş, teknoloji devlerini derin etkileyecek gibi gözüküyor.

 

Kırımın işgalinden sonra Visa ve Mastercardın, bazı Rus bankaları ile çalışmayı durdurması   olayı, Rusya'ya uygulanan ilk ambargo olarak görülmüş olacak  ki, Rusya'nın devlet kurumlarında kullandığı  iPad'ler, Samsung marka tabletler ile değiştirilmeye başlandı. iPad yasağının bu ambargoya cevap niteliğinde olduğu düşünülüyor.

 

Rus yetkililere göre iPad'ler Amerika'nın casusluk yaparken kullandığı en önemli aletlerden biri. Rusya'nın bu ambargosu şu an Samsung'a yaramış gibi gözükse de, Rusya, soğuk savaşın kızışması durumunda Samsung tabletleri de değiştirerek Rus yapımı tabletleri tercih edeceğibelirtiliyor.
 

Devamı Gelebilir!


Ülkesinde ki güvenliği sıkı tutmak isteyen Rus Hükümeti, uzmanların tahminlerine göre sadece iPad'i değiştirmekle  kalmayacak. Soğuk savaşın biraz daha kızışması durumunda tüm Apple ürünlerini hatta Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilen tüm ürünleri yasaklama yoluna gidebileceği tahmin ediliyor.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir