• DOLAR 32.482
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2478.963
  • ...
SÜ, Gadjah Mada Üniversitesi ile protokol imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pratikno M. Soc.Sc tarafından imzalanan protokolle iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elamanı değişimi sağlanacak. 

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirilen imza töreninde Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ile Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pratikno M. Soc.Sc, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gugup Kismono ve Endonezya Büyükelçiliği Müsteşarı Robertus Irawan katıldı.

Üniversite olarak uluslararası üniversitelerle işbirliği ve öğrenci değişim anlaşmalarını oldukça önemsediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel,  Endonezya’nın önemli üniversiteleri arasında yer alan Gadjah Mada Üniversitesi ile de Mevlana Değişim Protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “İnanıyorum ki bu protokolle iki ülke arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi sağlanacak ve üniversiteler arasında eğitim alanındaki işbirliği geliştirilecek.” dedi.

Selçuk Üniversitesi ile işbirliği sağlayacak  protokolü imzalamanın önemine değinen Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pratikno M. Soc.Sc ise protokolün iki üniversite için oldukça faydalı olacağını söyledi. 

Ardından her iki rektör, protokol metnini imzaladı. İmza töreninin sonunda, Gökbel,  Pratikno’ya ebru tablo ve Mevlana’nın Mesnevisini takdim etti. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir