• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Batman`da temel UMKE eğitimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Diyarbakır Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) eğitmenlerinin koordinasyonunda Batman 11 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Eğitim salonunda 5 günlük Temel UMKE  eğitimi gerçekleştirildi. Aralarında doktor, hemşire, sağlık memuru, AABT, ATT, anestezi teknisyeni ve tıbbi sekreterlerin de bulunduğu toplam 28 sağlık personeli temel UMKE eğitimlerini tamamlayarak UMKE ailesine katıldı.  

Eğitimin son gününde Batman Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü binasında kazan patlaması tatbikatını yapan UMKE personelleri başarılı bir şekilde yaralıları kurtardı. 

Eğitimi değerlendiren İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, 10 sene önce Sağlık Bakanlığı tarafından ilk temelleri atılan UMKE’nin hızlı bir gelişme gösterdiğini, buna bağlı olarak Batman UMKE’nin de eğitim ve tatbikatlarla ve katıldığı görevlerle gelişmeye devam ettiğini söyledi.  

UMKE personellerine katılım belgelerini veren Bodakçi, Batman UMKE’nin daha önce çeşitli ulusal ve bölgesel kamplara katıldığını, Van depreminde birçok hayat kurtardığını belirtti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir