• DOLAR 32.504
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2486.718
  • ...
Mısır cuntasına tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- İHH Gaziantep Şubesi Başkanı M.Emin Arslan Mısır’da, 529 darbe karşıtına şiddete teşvik suçundan verilen idam cezasına tepki gösterdi. Arslan yaptığı açıklamada, günümüz firavunlarının asıl firavunlardan daha şiddetli ve daha zalimane olduğunu söyledi.

Yaşananların kendilerini üzdüğünü ifade eden Arslan devamla, “Tüm bu yaşananlar karşısında bizler kendimize ders çıkartmalıyız. Tüm yaşananlar bizim birbirimizden ayrı olmamızdan kaynaklanmaktadır. Resulullah, müminler bir vücudun azası gibidir. Bir müminin herhangi bir uzvu rahatsızlandığında onun acısını tüm vücut hisseder buyuruyor. Bu gün İslam âlemi darmadağın hale getirilmiş. Dünyanın hangi beldesine baktığımızda o bölgede mutlaka zulmü görenler müslümanlardır. Bu boyutta nerede bir işkence zulüm var ise o zulmün karşısında en sert şekilde durmalıyız. Şu an yaşananlar dediğimiz bizi üzmektedir. Bunun en temel nedeni ise birlik beraberlik içinde olmamamızdan kaynaklanmaktadır.” Dedi. 

Arslan konuşmasına son olarak “Allah c.c Kur’an-ı Kerim’de kendi ipine sımsıkı sarılmamızı istemektedir. Çünkü bu ümmet en hayırlı ümmettir. Ama bu ümmetin yapılan zulümler karşısındaki sessizliği bizim zaaflarımızın olduğunun kanıtıdır. Bizler Kuran ve Sünnete sarılmalıyız. Tek çaremiz Allah`ın ipidir. Birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor.” Diye kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir