• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Batman`da öğrenciler fidan dikti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, 75. Yıl YİBO ile Çamlıtepe Anaokulunda öğrencilerin fidan dikim etkinliğine katıldı. 

İlk fidan dikim etkinliği 75. Yıl YBO da gerçekleşti buradaki fidan dikim etkinliğine Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Fidan dikim etkinliğinde öğrencilerle sohbet eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, ağacın doğaya olan faydalarına dikkat çekti. Çelik, “Her ağaç gelecek için bir umuttur, tıpkı sizlerin bizim geleceğimizin umudu olduğunuz gibi. Bu gün burada dikeceğimiz ağaçların faydaları saymakla bitmiyor. Ağaçların bol olduğu alanlarda hava daha temiz ve bol oksijenli. Neden çünkü bilimsel verilere göre bir ağaç yılda 700 kilo toz emerek havanın temizlenmesinde filtre görevi görüyor. Ayrıca ağaç bununla da kalmıyor yapraklarıyla toksik ve radyoaktif maddeleri emerek atmosferin temizlenmesinde de çok etkili. Ağaç verimli toprak kaybını da önleyerek erozyon oluşumunu engelliyor. Bu nedenle ağaçlara gereken önemi göstermeli ve çevremizi yeşillendirmek için ağaç ekmeliyiz aynı zamanda var olan fidan ve ağaçları korumalıyız.” diye konuştu. 

Çelik, daha sonra Çamlıtepe Anaokuluna geçerek burada yapılan ağaç dikme etkinliğine katıldı. Buradaki ağaç dikme etkinliğine anaokulu öğrenci ve velileri katıldı. Çelik, minik öğrencilerin ağaç ve doğa sevgisi kazanmaları için önemli olan ağaç dikim etkinliğini düzenleyen anaokulu idareci, öğretmen ve öğrenci velilerine teşekkür etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir