• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Başbakan Erdoğan`dan `balkon` konuşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Erdoğan, montaj siyasetinin bittiğini söyledi.Seçim sonuçlarını parti genel merkezinden takip eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan genel merkezin balkonundan vatandaşlara hitap etti.

AYRINTILI SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

"Siz yeni Türkiye`nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlere teşekkür ediyorum. Siz, büyük Türkiye ideallerine, hedeflerine sahip çıktınız her birinize teşekkür ediyorum. Siz en başta kendi iradenize kendi geleceğinize, siyasete, partinize, başbakanınıza sahip çıktınız hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Tıpkı, Kurtuluş Savaşı öncesinde olduğu gibi dünyanın dört bir köşesinde ellerini semaya açarak Türkiye`nin istiklal mücadelesine yürekleriyle, dualarıyla destek olan tüm kardeşlerimize, tüm dostlarımıza aziz milletimin selamlarını, şükran duygularını ifade ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü bu aziz millet, bu asil millet hak ediyor."

Birilerinin "25 Mart`tan sonra kaos olacak." dediğini hatırlatan Erdoğan, "Bu ülkenin ulusal güvenliğine ne yazık ki müdahale ederek, Dışişleri Bakanlığını dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu, doğru. Onların kaos planı buydu.Millet bugün sandıkta, Türkiye`ye ve dünyaya bir mesaj verdi, ne dedi: `Biz buradayız, Türk milleti geçilmez` dedi. Millet, `Biz bu ülkenin sahipleriyiz` dedi. `Millet eğilmez, Türkiye yenilmez` dedi. Bugün aziz milletin sandıkta verdiği çok önemli bir mesaj var. Milletimiz siyaset dışı yollardan Türkiye`nin istikametinin belirlenmesine bugün çok çarpıcı bir şekilde tavrını, itirazını ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

MONTAJ SİYASETİ KAYBETTİ

Statükonun bugün çok büyük bir darbe aldığını söyleyen Erdoğan, "Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türü, vesayetçi odakların her türlüsü de bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir" diye konuştu.

"Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir" ifadelerini kullanan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün ahlak dışı siyaset, kaset siyaseti, montaj siyaseti, iftira ve çamur siyaseti, esersizlik siyaseti, plansız, projesiz, hedefsiz siyaset bugün kaybetmiştir.Bize oy veren insanların da oy vermeyen vatandaşlarımın da hissiyatını, mesajını samimi şekilde değerlendireceğiz. Muhalefet partileri de bugün milletin sandıkta verdiği mesajı doğru okumalı."

"Şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakları biz Pensilvanya`ya veya onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz" diyen Erdoğan, "Şu anda kaçanlar kaçtı, yarından itibaren de kaçanlar olabilir. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. `Bunlar kaçabilir` dedim. Bundan sonra, dedim ya, inlerine gireceğiz. Hesabını bunun ödeyecekler, bedelini ödeyecekler" dedi.

TÜRKİYE`YE SALDIRANLAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Allah`a sonsuz hamd ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye`ye saldıranlar bugün hayal kırıklığına uğramışlardır. Türkiye düşmanlarının maşaları bugün hayal kırıklığına uğramışlardır. Bu milletin içinden çıkan ama bu millete ihanet eden taşeronlar, milletin ne kadar aziz, ne kadar asil, ne kadar kahraman olduğunu bir kez daha görmüşlerdir. Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür. Millet sinsi planları, ahlaksız tuzakları bozmuştur" şeklinde konuştu.

BİZLER DE İYİ NİYETİMİZİN KURBANI OLDUK

"Bizler de iyi niyetimizin kurbanı olduk" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ama şimdi artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir hukuk içinde, yasalar içinde.Çünkü bu tür şebekeleri ne bu millet hoşgörüyle karşılar ne de biz karşılarız" dedi.

BUGÜN HİÇ KİMSE MAHSUN OLMASIN

"Bugün hiç kimse mahsun olmasın, bugün hiç kimse üzülmesin" diyen Erdoğan, "77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. 77 milyonun her bir ferdi bilsin ki bugün yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye`nin düğün günüdür. 77 milyonun içinde tek bir kişi bile kaybetmemiştir çünkü onlara hizmetkar olan bir kadro ayrımcılık yapmadan iş başındadır" şeklinde konuştu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir