• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
Seçim müşahitleri BDP`lilerce darp edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DİYARBAKIR- Ergani’nin birçok köyünde müşahit ve sandık görevlilerinin iddia ettiğine göre, sandık başkanları tarafından köylüler açık bir şekilde tehdit edilerek BDP’ye oy vermeye zorlandığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Ergani’ye bağlı Olgun (Aşağı Çayanda) köyünde kurulu bulunan 1201 no’lu sandıkta, açıktan oy kullanıldı. Usulsüzlüğe itiraz eden sandık müşahidi Musab Ulu ve aynı sandıkta sandık görevlisi olan Enes Ulu, BDP’liler tarafından darp edildi.

Kolluk görevlilerinin olaya seyirci kaldığı ve olay yerine giden HÜDA PAR köy temsilcilerinin sandıktan uzaklaştırıldığı bilgisini alan HÜDA PAR Ergani ilçe teşkilatı, köye bir heyet gönderdi.

Bu arada darp edilen sandık görevlilerinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ve doktordan darp raporu aldığı öğrenildi.

Ergani merkeze bağlı Demirli köyündeki 1097 nolu sandıkta ise, AK Parti lehine açıktan oy kullanıldığı bildirildi.

Köye giden HÜDA PAR heyeti, Ergani İlçe seçim kurulu, jandarma ve sandık görevlileri ile görüşerek usulsüzlükleri dile getirildi.

Akabinde seçimden sorumlu Hakim aranarak durumun bildirilmesi üzerine, hakimin seçim başkanını aradıktan sonra yaşanan haksızlık sona erdirildi.

Ergani merkeze bağlı Çimlihöyük (Leğeri) köyündeki 1091 nolu sandıkta da , köylülerden bazılarının kendi aralarında açık oy kullanması nedeniyle tartışma yaşandı. Bunun üzerine sandık başkanı da tüm müşahitleri dışarı çıkardıktan sonra, köyün muhtarı köylülerden Ak Partiye oy vermeyenlere hakaret ve küfür ettiği bildirildi.

(Veysi Demirci- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir